Amandină

Printeaza

O reteta de amandina din: oua, zahar, ulei, cacao, faina, praf de copt, zahar, ciocolata calda, esenta rom, galbenusuri, unt si cacao.

Ingrediente:Amandină

pentru blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 30 ml ulei
  • 20 g cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt

pentru sirop:

  • 400 ml apa
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete ciocolata calda
  • 1 sticluta esenta rom

pentru crema:

  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • 3 linguri cacao

 

Mod de preparare:

Pregăteşti blatul: Separi albuşurile de gălbenuşuri, baţi albuşurile spumă tare, cu un praf de sare. Adaugi zahărul, apa şi gălbenuşurile (pe care le-ai fre­cat mai întâi cu ulei). Amesteci to­tul cu o spatulă, de jos în sus, nu cu mixerul.

Apoi adaugi câte o lin­gură de făină, pe care ai ameste­cat-o cu cacao, cu praful de copt şi amesteci uşor compoziţia. Torni compoziţia într-o tavă (de 34 cm lungime şi 23 cm lăţime) tapetată cu hârtie de copt şi o dai la cuptor pentru 30-35 minute. Laşi blatul la răcit şi apoi îl tai în două.

Pregăteşti siropul: Amesteci toate ingredientele într-o crăticioară pe foc. Laşi 5 minute să clocotească, apoi adaugi esenţa de rom şi laşi la răcit.

Pregăteşti crema: Amesteci untul (ţinut la tempera­tura camerei) cu zahărul pudră, până se dizolvă. Apoi adaugi pe rând gălbenuşurile, iar cacaua spre sfârşit. Amesteci bine până obţii o cremă spumoasă. Tai blatul în două.

Prima bucată o însiropezi bine, pui crema, apoi celălalt blat şi însiropezi din nou. Tai amandina în bucăţele şi pui o glazură făcută din ciocolată neagră şi albă (după preferinţă).

Poţi glazura amandina când e încă întreaga, netăiată. îţi va fi mai uşor. Ţii prăjitura la frigider pentru cel puţin 3 ore.

Amandină

Amandină

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • amandina
  • amandine reteta originala
  • amandina reteta originala
  • prajitura amandina reteta originala
  • tort amandina reteta originala
  • reteta amandina originala

3 comentarii

  1. Dida Georgescu

    Buna reteta asta de amandina

  2. Vreau si eu din amandina asta

  3. Eu folosesc reteta asta pentru amandina:

    Blat:

    6 oua 200 gr. zahar
    30 ml. apa
    30 ml. ulei
    20 gr. cacao
    8 linguri faina

    Crema:

    3 galbenusuri
    150 gr. zahar pudra
    250 gr. unt
    3 linguri cacao
    1 fiola esenta rom

    Sirop:

    400 ml. apa
    150 gr. zahar
    2 plicuri cappuccino rom
    1 fiola esenta rom

    Glazura: ciocolata topita cu un pic de unt
    frisca

    MOD DE PREPARARE:

    Blatul: se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus. Treptat, se adauga faina amestecata cu cacao si se omogenizeaza. In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt, se pune compozitia si se coace 30-35 minute. Dupa ce se raceste blatul se taie in doua.

    Crema: untul topit se mixeaza bine 1-2 minute. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana ce acesta se dizolva. Se adauga galbenusurile, cacao si esenta de rom. Se mixeaza pana se topeste zaharul, apoi se intinde peste blat.

    Sirop: se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

    Glazura: se topeste pe foc o ciocolata si o amestecam cu o lingura de unt. Se poate decora cu crema sau cu frisca.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.