Amandină cu brânză

Printeaza

Amandină cu brânză din: margarina, oua, lapte, faina, sare, branza feta, smantana, ardei, boia, patrunjel si gelatina.

Ingrediente:Amandină cu brânză

  • 100 g margarina
  • 5 oua
  • 1/2 l lapte
  • 100 g faina
  • putina sare

pentru umpltura:

  • 200 g branza feta
  • 15 linguri smantana
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • putina boia iute
  • patrunjel tocat
  • 1 plic gelatina

 

Mod de preparare:

Topeşti margarina, pui făina şi o prăjeşti puţin, apoi o divolvi cu lapte călduţ. Sărezi şi laşi la rece.

Când s-a răcit, adaugi pe rând gălbenuşurile şi, la sfârşit, pui şi albuşurile bătute spumă.

Pui compoziţia într-o tavă de 22×30 cm, tapetată cu hârtie de copt. Când s-a răcit, împărţi blatul în două părţi.

Pregăteşti umplutura:

Amesteci brânza dulce cu smântână, după care adaugi ardei roşu şi verde, tăiat în bucăţi mici şi pătrunjel tocat.

Procedezi ca la o prăjitură, întinzi crema de brânză pe o jumătate de blat şi acoperi cu celălalt, apă­sând uşor, să adere bine.

De ornat, ornezi la fel ca şi cealaltă de mai sus, după preferinţe.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.