Alune caramelizate si inghetata de vanilie

Printeaza

Alune caramelizate si inghetata de vanilie din: zahar, alune, frisca lichida, caise deshidratate, albusuri, esenta de vanilie, vanilie, sare.

Ingrediente pentru crantul de alune:Alune caramelizate si inghetata de vanilie

  • 100gr zahar
  • 100gr alune prajite, fara sare

Ingrediente pentru inghetata:

  • 600 ml frişcă lichidă
  • 100 g caise deshidratate
  • 3 albuşuri
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • seminţele de la 1/2 păstaie de vanilie
  • 100 g zahăr
  • 75 ml apă
  • puţină sare

 

Mod de preparare:

Pregăteşti cranţul, topeşti într-un vas 100 g zahăr amestecând continuu pentru a nu se arde, până vei obţine un caramel de culoare brun-aurie. Când zahărul este complet topit, adaugi 100 g alune tocate, amesteci rapid, astfel încât să se omogenizeze în totalitate cu caramelul.

Le laşi pe foc puţin, pentru a se găti uşor şi alunele, apoi torni cranţul pe o bucată de folie metalică şi-l întinzi cât mai uniform. Il laşi să se răcească, apoi îl dezlipeşti de pe folie şi îl toci cu un cuţit sau îl pui într-o pungă şi-l zdrobeşti bine cu ciocanul pentru carne.

Pregăteşti îngheţata, baţi cu mixerul frişca lichidă până ce devine pufoasă şi o păstrezi în frigider până prepari amestecul de albuşuri.

Mixezi cele 3 albuşuri cu puţină sare, până vei obţine o spumă tare. Separat, pui într-un vas 75 ml apă şi 100 g zahăr, pe care îl pui pe foc. Amesteci din când în când, până începe să fiarbă. Când siropul s-a legat (face spumă) opreşti focul şi-l încorporezi în albuşurile bătute, mixând continuu.

Siropul fierbinte va găti albuşurile. Adaugi vanilia, mai mixezi puţin şi laşi compoziţia să se răcească. Mărunţeşti caisele deshidratate, adaugi frişca bătută, cranţul de alune şi compoziţia de albuşuri.

Amesteci totul bine, cu ajutorul unei linguri. Pui compoziţia obţinută în vase de plastic prevăzute cu capac şi le dai la congelator pentru minimum 4 ore. Poţi servi îngheţata simplă sau alături de fructe de pădure şi diverse sosuri de fructe.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.