Aluat de taitei

Printeaza

Aluat de taitei

Ingrediente:Aluat de taitei

  • 300 g făină
  • 2 ouă
  • 2 linguri apă
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se cerne făina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se sparg ouăle adăugând şi două linguri cu apă (două jumătăţi) şi un vârf de linguriţă de sare. Se amestecă întâi ouăle cu o linguriţă, până cuprind puţină făină, se lucrează apoi cu mâna şi se frământă bine aluatul, până devine destul de îndesat, mai adăugând făină dacă se cere.

Se împarte aluatul în două: jumătate se lasă la o parte acoperit cu o cratiţă, ca să nu se usuce, iar din cealaltă jumătate se întinde cu vergeaua o foaie cât se poate de subţire. Se aşază pe un şervet şi se lasă să se zbicească.

În acest timp se întinde a doua foaie. Când sunt potrivit de uscate, se face din fiecare foaie un sul, care se taie cât se poate de subţire.

Se împrăştie tăiţeii pe masa de aluat sau pe un şervet întins şi se lasă până se usucă bine.

Tăiţeii bine uscaţi se pot păstra mai mult timp într-un sac de pânză, la loc uscat. În acelaşi fel se face şi aluatul pentru cocă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.