Aluat de pizza

Printeaza

Aluat de pizza din: faina, drojdie, zahar, apa, sare.

 

Ingrediente:Aluat de pizza

  • 500 g făină
  • 50 g drojdie proaspătă
  • 1 linguriţă za­hăr
  • 1 ceaşcă de apă caldă
  • sare

 

 

 

Mod de preparare:

Se freacă drojdia cu o linguriţă de zahăr şi se amestecă apoi cu 100 g de făină şi 1 ceaşcă de apă caldă. Se lasă la crescut.

Apoi se toarnă peste restul de făină, se adaugă sare şi, treptat, apă călduţă până se încorporează toată făina.

Aluatul obţinut se frământă bine 10-15 minute, se acoperă şi se lasă la crescut într-un loc călduţ.

După ce a crescut se frământă puţin ca să iasă bulele de aer din aluat şi se întind foile.

Este un aluat des folosit pentru pizza.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.