Aluat de pateuri si placinta

Printeaza

Aluat de pateuri si placinta

Ingrediente:Aluat de pateuri si placinta

  • 350 g făină
  • 2 linguri untură
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură otet
  • apă călduţă (cît cuprinde)
  • sare

 

Mod de preparare:

Punem făina pe masă şi facem la mij­loc o adîncitură în care adăugăm puţină sare, ulei, oţet, apă călduţă şi facem un aluat potrivit; îl lăsăm 1-2 ore la ră­coare.

Presărăm masa cu făină şi, cu amîn- două mîinile, rostogolim aluatul pînă sa formează un sul pe care îl împărţim în două.

Luăm o parte din aluat şi îl întin­dem cu vergeaua pe masă, presărînd cu făină. Cînd foaia s-a întins ca o farfurie mare, o ungem bine cu untură, o îndoim şi o lăsăm cîteva minute la rece.

O în­tindem de 2-3 ori şi la urmă căptuşim cu această foaie o tavă unsă cu untură.

Punem umplutură rece pregătită cu mult înainte, o acoperim cu a doua foaie şi stropim pe deasupra cu 3-4 linguri de untură.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • aluat pentru pateuri
  • aluat pateuri

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.