Aluat de briose fine

Printeaza

Aluat de briose fine din: unt, faina, zahar, oua, drojdie uscata si sare.

Ingrediente:Aluat_de_briose

  • 400 g unt
  • 500 g faina
  • 50 g zahar
  • 7 oa
  • 14 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare

 

Mod de preparare:

Amestecaţi drojdia cu făina şi cu zahărul. încorporaţi 4 ouă, pe rând, unul câte unul, şi adăugaţi sarea. Amestecaţi bine compoziţia, even­tual cu un mixer, la viteză mijlocie, şi adăugaţi treptat şi celelalte ouă. Când aluatul se desprinde de pereţii vasului, adăugaţi untul tăiat în cubuleţe.

Amestecaţi în continuare până când se omogenizează compoziţia. Lăsaţi aluatul să dospească 2 – 3 ore la căldură. Trebuie să-şi dubleze volumul. Frământaţi din nou 5 minute şi puneţi aluatul la frigider pentru 1 oră. Scoateţi-l după acest timp şi lăsaţi aluatul să crească din nou până când îşi dublează volumul. Abia acum poate fi folosit pentru prepararea brioşelor de orice fel, mai ales a celor dulci.

 

 

Incoming search terms:

  • aluat pentru briose
  • aluat briose
  • aluat de briose

1 comentariu

  1. Mi-a iesit aluatul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.