Alivenci

Printeaza

Alivenci din: malai, oua, zahar, branza de vaca, drojdie, praf de copt, lapte dulce, smantana, sare, faina, zahar vanilat.

 

Ingrediente:Alivenci

  • 300 g mălai
  • 5-6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200 g brânză de vacă sau telemea sau altă brânză
  • drojdie cât o nucă
  • 2 prafuri de copt
  • 1 cană lapte acru
  • 400 ml lapte dulce
  • 200 g smântână
  • sare după gust
  • 250 g făină
  • 2-3 pliculeţe zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Incălzeşti puţin laptele dulce (nu-l opări) şi torni într-un vas mai mare peste mălai şi apoi laşi să se înmoaie 1-1,5 ore.

După ce s-a înmuiat pui laptele acru sau lapte brânzit (chişleag), apoi brânza de vacă poate fi amestecată cu alte resturi de brânză, zahărul, 4-5 oua bătute, sare, apoi pui drojdia înmuiată, zahăr vanilat, dacă ai pui şi stafide, esenţe şi încorporezi făina de grâu (atenţie, să nu faci aluatul tare, ci să curgă ca acela de chec), iar la urmă praful de copt.

Ungi două tăvi cu ulei sau unt (au folosesc margarina) tapetez cu făină, apoi torni aluatul, baţi un ou şi cu ajutorul lingurii îl întinzi pe suprafaţa aluatului, să nu crape la copt.

Dai la cuptorul încălzit dinainte la foc tare, 35-40 de minute.

După ce o scoţi ungi cu smântână cu zahăr (bătută ca frişca).

Alivenci

Alivenci

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.