Alivenci cu mure

Printeaza

 

O reteta delicioasa de alivenci cu mure, branza, zahar pudra, zahar vanilat, oua, faina, malai, unt si nuca de cocos.Alivenci cu mure

Ingrediente:

  • 1/2 branză
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 4 ouă
  • 2 linguri făină
  • 4 lin­guri mălai
  • unt
  • făină pen­tru tapetat tava
  • 3-4 linguri dulceaţă de mure
  • 1-2 linguri nucă de cocos
  • 200 g mure

 

 

Mod de preparare:

Brânza proaspătă o mixezi cu smântână şi zahărul pudră, până se topeşte tot zahărul. Apoi adaugi gălbenuşurile, albuşurile bătute spumă cu zahărul vanilat, făina, mălaiul şi un praf de sare. Amesteci uşor şi torni în şase forme mici sau într-o tavă de tort unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Dai la copt în cuptorul încins, la foc potrivit, apro­ximativ 30 de minute. Cu 5 minute înainte de a fi gata, scoţi prăjitura din cuptor şi o ungi cu dulceaţă de mure.

Caldă, o tai bucăţi şi le aduci fierbinţi, ornate cu nucă de cocos şi mure.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.