Alivanca bucovineana

Printeaza

Alivenca bucovineana din: branza de vaci, oua, zahar, faina, malai, smantana, bicarbonat, sare, unt.

Ingrediente:Alivanca bucovineana

  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina alba
  • 4 linguri malai
  • 4 linguri smantana
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • sare
  • 100 g unt
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare:

Branza de vaci o dai pe razatoarea cu ochiuri mari. O amesteci cu galbenusurile, dupa care adaugi smantana amestecata cu bicarbonatul, faina, malaiul si untul moale, la temperatura camerei. Dupa ce s-a omogenizat foarte bine, incorporezi treptat albusurile batute spuma tare cu un praf de sare fina, amestecand usor de jos in sus.

Intr-o tava unsa bine cu unt, torni compozitia si o dai la cuptor, la foc mediu, lasand pana se rumeneste. Servesti preparatul fierbinte, cu iaurt.

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • alivanca bucovineana
  • reteta alivanca bucovineana
  • https://www restaurantedelux ro/alivanca-bucovineana html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.