Africane cu frisca si ness

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu: smantana dulce, oua, mess, cacao, zahar pudra, nuci, pesmet, lichior de cafea, esenta de rom.

Africane_cu_frisca_si_ness_02

Ingrediente:

  • 1 l smântână dulce
  • 2 ouă
  • 50 g ness
  • 200 g cacao
  • 300 g zahăr pudră
  • 300 g nuci pisate
  • 150 g pesmet
  • 100 ml lichior de cafea
  • esenţă de rom

 

Mod de preparare:

Baţi smântână dulce cu 100 g zahăr, până rezultă frişca. Adaugi apoi ouăle şi restul de zahăr. Adaugi nucile măcinate şi pesmetul. Amesteci foarte bine şi pui şi nessul. Adaugi apoi lichiorul şi esenţa de rom. Ungi o tavă de yena cu unt, o tapetezi cu făină şi torni compoziţia.

Africane_cu_frisca_si_ness_03

Dai la cuptorul cu microunde timp de 30 de minute. Scoţi din cuptor şi dai compoziţia la rece, iar după 30 de minute o tai în bucăţi. Ornezi deasupra cu biscuiţi sfărâmaţi şi alune pisate.

Africane_cu_frisca_si_ness

Africane cu frisca si ness

Africane_cu_frisca_si_ness_02

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.