Acadele de ciocolata

Printeaza

Acadele de ciocolata din: ciocolata, praf de chilli, bombonele.

Ingrediente:Acadele de ciocolata

  • 140 g de ciocolată neagră
  • 1 vârf linguriţă de praf de chilli
  • bombonele
  • 12 beţisoare de acadele, pentru decorat

 

 

Mod de preparare:

Se decupează o formă de ou cam de 6 cm lungme şi se foloseşte ca şablon pentru a desena cam 10-12 forme similare pe foi de hârtie de copt.

Cu un capsator, se perforează o bucată de hârtie puţin mai mare decât forma de ou pentru a obţine un şablon cu buline.

Se topeşte ciocolata într-un vas aşezat deasupra unei cratiţe cu apă ce fierbe la foc mic. Se adaugă chilli. Se întinde o lingură sau două de ciocolată în interiorul fiecărei forme de ou.

Se adaugă câte un beţişor de acadea la fiecare. Se ţine şablonul deasupra acadelei, fără să se atingă ciocolata.

Se presară bombonele deasupra şablonului, apoi acesta se ridică uşor. Se repetă pentru a decora restul de acadele, care apoi se pun la rece pentru a se întări.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.