Acadele cu fructe goji si smochine

Printeaza

Acadele cu fructe goji si smochine din: fructe goji, smochine deshidratate, stafide sau coacăze, fulgi de ovăz, ulei de nucă de cocos, unt de migdale, miere, sare, scorţişoară.

Acadele cu fructe goji si smochine

Ingrediente:

  • 1 ceaşcă de fructe goji
  • 1 ceaşcă de smochine deshidratate
  • 1/4 ceaşcă de stafide sau coacăze
  • 1 ceaşcă de fulgi de ovăz
  • 1/4 ceaşcă de ulei de nucă de cocos, lichid
  • 1/4 ceaşcă de unt de migdale
  • 4 linguri de miere
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 1 lingură de scorţişoară

Mod de preparare:

Puneţi la înmuiat în apă fructele goji, smochinele’, stafidele şi ovăzul, timp de douăzeci de-minute, pentru a le reconstitui.

Inlăturaţi cozile smochinelor. încălziţi uleiul de nucă de cocos până devine lichid, în apă caldă, timp de câteva minute.

Procesaţi laolaltă toate ingredientele într-un mixer, până se amestecă bine. Impărţiţi aluatul în pătrăţele.

Refrigeraţi-le timp de minimum o oră, pentru a ajuta uleiul de nucă de cocos să se solidifi­ce.

Alternativ, deshidrataţi acadelele timp de douăsprezece ore, la 46 grade C.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Acadele de inghetata

Acadele de inghetata

Acadele de inghetata din: crema de vanilie, ciocolata, banana, gheata. Ingrediente: 500 ml cremă de vanilie, gata preparată 200 g ciocolată neagră, topită 1 banana coaptă, pisată 2x5g bomboane cu gust de zmeură 300 g cioclată neagră, topită 1 -2 forme de cuburi de gheaţă 20-24 beţe de acadele   Mod de preparare: Pentru a […]

Acadele de ciocolata alba

Acadele de ciocolata alba

Acadele de ciocolata alba din: ciocolata alba, bombonele. Ingrediente: 140 g de ciocolată alba două linguri de bombonele colorate 12 beţisoare de acadele, pentru decorat     Mod de preparare: Se decupează o formă de ou cam de 6 cm lungme şi se foloseşte ca şablon pentru a desena cam 10-12 forme similare pe foi […]

 

Mere caramelizate cu fulgi de migdale

Mere caramelizate cu fulgi de migdale din: mere verzi, fulgi de migdale, alune, zahar, zahar brun, apa, unt, smantana lichida, sare, vanilie, bete pentru acadele. Ingrediente:  8 mere verzi 150 g fulgi de migdale 50 g alune tocate Ingrediente pentru sosul caramel: 250 g zahar brun (sau alb) 50 ml apa 2 linguri unt moale […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.