9 Idei pentru Masa de Craciun – retete gustoase

Printeaza

9 Idei pentru Masa de Craciun. Sărbătorile de Crăciun reprezintă un moment special în care ne reunim în jurul mesei alături de cei dragi pentru a sărbători bucuria, generozitatea și spiritul sărbătorilor.

Este un prilej minunat pentru a pregăti și savura mâncăruri delicioase, care nu numai că îmbogățesc tradițiile noastre culinare, dar și aduc un strop de magie în atmosferă.

În timp ce fiecare familie și fiecare cultură au propriile lor tradiții și preferințe culinare pentru masa de Crăciun, este întotdeauna minunat să explorăm noi idei și să aducem în meniu preparate care să încânte papilele gustative și să creeze amintiri durabile.

Fie că optăm pentru rețete tradiționale îndrăgite de toată familia sau că ne aventurăm în teritorii culinare mai noi și inovatoare, importante sunt bucuria de a găti împreună și bucuria de a împărtăși momente de convivialitate în jurul mesei festive.

Idei pentru Masa de Craciun:

Retete_RestauranteDeLux.ro_3

Chiftelute de porc cu spanc si ciuperci

Chiftelute de porc cu spanc si ciuperci din: cartofi, smantana, oua, sare, piper, boia, ulei, ciuperci, sunca de porc, ceapa, spanac, carne tocata de porc. Ingrediente: 10 cartofi 250gr smantana 2 oua sare, piper boia ulei 10 ciuperci 4 buc sunca de porc 2 cepe 1/2 kg spanac 1 kg carne tocata de porc   […]

Varza_cu_carne_de_porc_ardei_iute_si_smantana

Varză cu carne de porc, ardei iute si smantana

Varză cu carne de porc, ardei iute si smantana din: carne de porc, varza, pasta de tomate, suc de rosii, bors, frunze de dafin, cimbru, verde, apa, malai, ardei iute, sare, piper, smantana, ulei. Ingrediente: 600 g carne de porc doua verze albe potrivite 100 g pasta de tomate 50 ml suc de rosii 600 […]

Tocana

Tocanita ciobaneasca delicioasa

Tocanita ciobaneasca delicioasa din: carnati de porc afumati, branza de oaie, untura de porc, oua, ceapa, sare. Ingrediente: 300 g carnati de porc afumati 300 g branza de oaie sfaramata 2 linguri de untura de porc 6 oua 4 cepe sare   Mod de preparare: Cureti ceapa, o toci marunt si o calesti apoi in […]

Cotlete_de_porc_cu_cartofi_si_ceapa_la_cuptor_04

Reteta zilei: Cotlete de porc cu cartofi si ceapa la cuptor

Cotlete de porc cu cartofi si ceapa la cuptor din: cotlete de porc, faina, cartofi rosii, ceapa, supa crema de ciuperci, branza cheddar, sare, piper, patrunjel, ulei.   Ingrediente: 5 cotlete de porc fara os, taiate in jumatate 1/2 cana faina 3 cartofi rosii, felii 1/2 ceapa, felii subtiri 350 ml supa crema de ciuperci […]

Muschiulet_de_porc_la_cuptor_cu_garnitura

Muşchiuleţ de porc la cuptor cu garnitura

Muşchiuleţ de porc la cuptor cu garnitura din: muschiulet de porc, ulei, sare, piper, cimbru, ceapa verde, rosii, ardei rosii, ardei verzi, cascaval, bulgur. Ingrediente: 1 kg muschiulet de porc 4 linguri ulei sare piper cimbru 2 linguri ceapa verde rosii feliate 2 ardei rosii 2 ardei verzi 2 ardei galbeni 2 linguri cascaval ras […]

Aspic_cu_carne_de_porc_si_legume

Aspic cu carne de porc si legume

Aspic cu carne de porc si legume din: picioare de porc, carne de porc, dovlecel, telina, morcovi, ardei gras, usturoi, gelatina, sare. Ingrediente: 1 kg picioare de porc 600 g carne de porc 1 dovlecel 1 telina 3 morcovi 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 8-10 catei de usturoi 1 pliculet cu gelatina […]

Mancare_de_arpagic

Mancare de arpagic

Mancare de arpagic din: arpagic, carne de porc, usturoi, vin, mazare, pasta de tomate, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g arpagic 500 g carne de porc putin impanata 1 capatana de usturoi 1 cescuta cu vin 2-3 linguri cu mazare fiarta 1 lingura cu pasta de tomate 1 lamaie mica sare piper   Mod de […]

Ciorba_cu_afumatura_si_verdeata

Ciorba cu afumatura si verdeata

Ciorba cu afumatura si verdeata din: ciolan afumat, ceapa rosie, telina, radacina de patrunjel, morcov, rosii, sos de rosii, paste, bors, patrunjel, leustean, ulei, sare. Ingrediente: 1 ciolan afumat 2 cepe rosii 1/2 telina 1 radacina de patrunjel 1 morcov 3 rosii 1 cana cu sos de rosii o mana de paste 1 l bors […]

Frigarui_de_porc_cu_sos_de_piersici_14

Reteta zilei: Frigarui de porc cu sos de piersici

Frigarui de porc cu sos de piersici din: ceapa rosie, ulei de nuci de macademia, nuca de cocos, sos de peste, suc de mere, pasta de tomate, usturoi, piper, friptura de porc, piersici, unt topit, ardei iute, otet de vin de orez, ghimbir.   Ingrediente: 1 ceapa rosie, tocata ⅓ ceasca ulei de nuci de […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.