Sabayon cu inghetata din: gălbenuşuri, zahăr pudră, smântână, lichior de cireşe, inghetata. Ingrediente: 4 gălbenuşuri 100 g zahăr pudră 100 ml smântână 100 ml lichior de cireşe Ingrediente pentru servit: îngheţată, după gust Mod de preparare: Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul într-o cratiţă cu fund dublu. Apoi, compoziţia se pune la bain-marie si se amestecă până ce se albeşte. Se […]
Inghetata de fistic cu migdale
Inghetata de fistic cu migdale din: oua, zahar, lapte, smantana, pasta de fistic, fistic, migdale, zahar pudra, ulei de migdale. Ingrediente pentru îngheţată: 5 gălbenuşuri 90 g zahăr 300 ml lapte 200 ml smântână 2 linguri cu vârf (80 g) pasta de fistic Ingrediente pentru pasta de fistic: 125 g fistic 75 g migdale 35 g […]
Inghetata de ciocolata cu cafea
Inghetata de ciocolata cu cafea din: cicolata, lapte, smantana, oua, zahar, cacao, boabe cafea. Ingrediente: 180 g ciocolată 300 ml lapte 200 ml smântână 4 gălbenuşuri 50 g zahăr Ingrediente pentru servit: cacao boabe de cafea Mod de preparare: Smântână şi laptele se pun pe foc, fără să dea în fiert. Se adaugă ciocolata si […]
Inghetata de capsuni cu sos exotic de mango
Inghetata de capsuni cu sos exotic de mango din: căpşuni, frişcă, cremă de iaurt, Grand Marnier, suc de lămâie, mango, zahăr pudră. Ingredinete: 300 g căpşuni 200 ml frişcă 350 g cremă de iaurt 2 cl Grand Marnier 2 linguri suc de lămâie Ingrediente pentru sos: 1/2 fruct de mango 1 lingură zahăr pudră 1 lingură suc de lămâie Mod de […]
Inghetata de pepene galben cu coniac
Inghetata de pepene galben cu coniac din: pepene galben, oua, lapte, frisca, coniac, zahar vanilat, zahar. Ingrediente: zeama şi miezul de la un pepene galben de 1 kg 5 gălbenuşuri 200 ml lapte 200 g frişcă 3 linguri coniac 2 pacheţele zahăr vanilat 200 g zahăr Mod de preparare: Se taie pepenele în jumătăţi, se scot […]
Cum se prepara Inghetata cu iaurt si dulceata de afine (video)
Inghetata cu iaurt si dulceata de afine: Cum se prepara Inghetata cu iaurt si dulceata de afine:
Inghetata de cartofi dulci cu bourbon si scortisoara
Inghetata de cartofi dulci cu bourbon si scortisoara din: cremă de brânză de vaci, sare de mare, scorţişoară, cartofi dulci, lapte integral, frişcă, zahăr brun, melasă, bourbon sau whisky, nuci de Pecan Ingrediente: 3 linguri cremă de brânză de vaci 1/4 linguriţă sare de mare 1/4 linguriţă scorţişoară măcinată 215 g cartofi dulci decojiţi şi tăiaţi cuburi 500 ml lapte integral 350 ml frişcă 150 […]
Inghetata fripta cu smochine si boabe de struguri
Inghetata fripta cu smochine si boabe de struguri din: fructe asortate, îngheţată de vanilie,oua, zahar fin, otet de mere. Ingrediente: 300 g fructe asortate (smochine, boabe de struguri fără sâmburi, merişoare etc.) 500 ml îngheţată de vanilie Ingrediente pentru bezea: 3 albuşuri 100 g zahăr fin 1 linguriţă oţet de mere Mod de preparare: Se spală fructele, se şterg, […]
Inghetata de citrice cu frisca
Inghetata de citrice cu frisca din: portocală, lămâie, limettă, grepfrut, zahăr pudră, frişcă. Ingrediente: 1 portocală 1 lămâie 1 limettă 1 grepfrut 100 g zahăr pudră 120 ml frişcă Mod de preparare: Se spală citricele cu apă fierbinte şi se şterg. Se rade coaja de la portocală, lămâie şi limette. Se storc fructele, împreună cu grepfrutul şi se adaugă coaja de citrice […]