8 retete pentru GRATAR – Gustoase
Printeaza8 retete pentru GRATAR: Grătarul este o modalitate minunată de a petrece timpul în aer liber, în compania familiei și prietenilor, savurând mâncăruri delicioase pregătite pe foc deschis.
Rețetele pentru grătar sunt apreciate pentru simplitatea lor și pentru gustul lor inconfundabil, conferit de aroma afumată și caramelizată pe care o capătă alimentele în timpul gătirii.
De la bucățile suculente de carne și până la legumele crocante și gustoase, rețetele pentru grătar sunt o alegere perfectă pentru orice ocazie și pentru toți iubitorii de mâncare bună și distracție în aer liber.
Retete pentru GRATAR:
Sardine fripte cu sos picant cu cocos
Sardine fripte cu sos picant cu cocos din: sardine, praf de usturoi, sofran, sare, amidon de porumb, fulgi de ardei iute, piper alb, ulei de masline, lapte de cocos, sos de peste, usturoi, zahar brun. Ingrediente: cate 3-4 sardine/portie, in functie de dimensiunile lor amestec de mirodenii: 1 lingurita praf de usturoi 3/4 lingurita turmeric…
Scoici St. Jacques învelite în bacon
Scoici St. Jacques învelite în bacon din: scoici, bacon afumat, zeama de lamaie, ulei de masline, piper. Ingrediente: 500 g scoici St. Jacques mari (scoase din cochilie) 300 g felii de bacon afumat 1 lamaie (zeama) 2 linguri ulei de masline piper proaspat macinat Mod de preparare: Amestecaţi zeama de lămâie cu uleiul şi…
Macrou fript, cu salata caldă de roşii
Macrou fript, cu salata caldă de roşii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, fileuri de macrou, rosii cherry, vinegreta de otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa medie, tocata pestisori subtiri 1 catel mare de usturoi, taiat felii subtiri 4 fileuri de macrou 2500 g rosii cherry 200 g buchetele…
Cum se prepara peste la gratar asiatic cu pak choi si vinete (video)
Frigarui de sepii
Frigarui de sepii din: sepii, coaja de lamaie, zeama de lamaie, usturoi, ulei de masline extravirgin, oregano, sare, piper, otet din vin rosu, sofran, boia iute, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 1,5 kg sepii mici, curatate 2 linguri coaja de lamaie rasa foarte fin (fara partea alba) 1 lamaie (zeama) 1 lingurita usturoi tocat marunt 6 linguri…
Stridii la grătar
Stridii la grătar din: stridii, lamaie, sare, piper, ulei de masline extravirgin. Ingrediente: cate o duzina de stridii de persoana lamaie sare piper alb proaspat macinat ulei de masline extravirgin Mod de preparare: Inainte de a le găti, stridiile trebuie reintroduse în mediul lor natural (sau unul cât mai apropiat cu putinţă). Odată…
Salata de ton la gratar cu mango
Salata de ton la gratar cu mango din: ulei de masline, zeama de limeta, patrunjel, menta, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper, salata, mango, alune, castravete, ardei gras, ton, avocado. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline o lingura si jumatate de zeama de limeta o lingura si jumatate de patrunjel tocat o lingura de…
Crap fript, cu sos picant de roşii şi ardei
Crap fript, cu sos picant de roşii şi ardei din: crap, sos tabasco, sare, piper, ardei capia, rosii, patrunjel, ceapa verde, usturoi, otet din vin rosu, ulei. Ingrediente: 4 bucati de crap (150-200 g fiecare) 1 lingurita sos tabasco sare piper proaspat macinat sos picant: 4-5 ardei capia rosii, mari 4 rosii mari 2 linguri…
Pofta buna!
O nebunie retetele astea pentru gratar