8 Prajituri pentru masa de Craciun – delicioase si gustoase

Printeaza

8 Prajituri pentru masa de Craciun: Prajiturile sunt piesele de rezistență ale sezonului de Crăciun, aducând un strop de dulceață și bucurie în timpul acestei sărbători pline de tradiții și sentimente de apropiere.

De la clasicul cozonac pufos și fursecuri aromate până la tarte decadente și prăjituri împodobite cu ornamente festive, masa de Crăciun este completată cu o varietate nesfârșită de deserturi delicioase.

Fie că împărtășești bucatele dulci cu familia și prietenii sau le pregătești pentru a fi oferite ca daruri apreciate, prăjiturile de Crăciun sunt o parte esențială a tradiției și bucuriei acestei sărbători speciale.

Prajituri pentru masa de Craciun:

Chec_cu_dovleac_si_afine_uscate_06

Reteta zilei: Chec cu dovleac si afine uscate

Chec cu dovleac si afine uscate din: zahar, zahar brun, faina, praf de copt, sare, ghimbir, nucsoara, scortisoara, cuisoare, ienibahar, oua, lapte, unt, piure de dovleac, afine uscate. Ingrediente Chec cu dovleac si afine uscate:  1 cană de zahăr ½ ceasca zahar brun 2 cani de faina 2 lingurite praf de copt 1 linguriță de […]

Prajitura cu crema de portocale

Prajitura delicioasa cu crema de portocale

Prajitura delicioasa cu crema de portocale din: oua, faina, zahar, praf de copt, portocala, ulei, esenta de rom, unt, lapte, stafide. Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă 4 pahare făină 2 pahare zahăr praf de copt coajă rasă de portocală 5 linguri ulei esenţă de rom Pentru crema: 1 pachet de unt zeama de la 4 […]

Rulada_cu_umplutura_de_kiwi_si_glazura_alba

Rulada cu umplutura de kiwi si glazura alba

Rulada cu umplutura de kiwi si glazura alba din: oua, zahar, faina, praf de copt, vanilie, kiwi, gelatina, oua, lamaie. Ingrediente: 5 ouă 20 g zahăr 100 g făină 1/2 linguriţă praf de copt esenţă de vanilie Pentru umplutură: 5 kiwi 100 g zahăr 1 foaie gelatină Pentru glazură: 200 g zahăr pudră cu aromă […]

Rulada cu gem din caise

Rulada cu gem din caise

Rulada cu gem din caise din: oua, zahar, faina, gem de caise, sare, zahar. Ingrediente: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină gem de caise un praf de sare zahăr pudră   Mod de preparare: Separi gălbenuşurile de albuşuri, într-un castron sau într-un vas de mixer, baţi albuşurile spumă tare cu un praf de […]

Prajitura_cu_gris_si_sos_de_fructe

Prajitura cu gris si sos de fructe

Prajitura cu gris si sos de fructe din: Ingrediente: 240 g lapte praf 600 ml apa 60 g zahăr 120 grlş 4 gălbenuşuri zahăr vanilat îţi trebuie Pentru sosul de fructe: 150 g fructe (vişine, zmeură, caise) 10 g zahăr 5 g făină 5 ml ulei Mod de preparare: Dizolvi laptele praf în apă şi-l […]

Chec savuros cu visine

Chec savuros cu visine

Chec savuros cu visine din: oua, faina, zahar, ulei, lapte, praf de copt, visine. Ingrediente: 3-4 ouă 2 căni făină 1 cană zahăr 1/2 cană ulei 1/2 cană lapte 1 plic praf copt 300 g vişine   Mod de preparare: Mixezi ouăle împreună cu zahărul, apoi adaugi laptele şi uleiul. Făina o amesteci cu praful […]

Tarta cu crema si struguri

Tarta cu crema si struguri

Tarta cu crema si struguri din: faina, drojdie, zahar, sare, unt, lapte, struguri, oua, coaja de lamaie, budinca de vanilie, suc de lamaie, frisca. Ingrediente: 200 g faina 1 plic drojdie uscata 1 lingură zahăr puţină sare 2 linguri unt topit 120 ml lapte Pentru cremă: 400 g struguri fără sâmburi 3 ouă 2 linguri […]

Prajitura_cu_zmeura_si_biscuiti

Prajitura cu zmeura si biscuiti

Prajitura cu zmeura si biscuiti din: biscuiti, unt, miere, frisca, dulceata de zmeura, gelatina, suc de zmeura, jeleu, sirop de zmeura, zmeura. Ingrediente: Pentru primul blat: 200 g biscuiţi măcinaţi mărunt 75 g unt topit 2 linguri miere Pentru cremă: 200 ml frişcă lichidă 4 linguri dulceaţă de zmeură 10 g gelatină (un plic) 100 […]

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.