8 alimente care îţi aduc energie

Printeaza

Alimente_1Bananele – un fruct cu un aport de energie sufi-cientă pentru un început perfect de zi

Bananele sunt excelente pentru creier şi pentru muşchi, şi, în plus, îmbunătăţesc funcţio-narea sistemului imunitar. Fiind bogate în potasiu şi zahăr, aportul nutritiv adus organismului îţi va creşte instant nivelul de energie. O banană mare conţine aproximativ 100 de calorii, este bogată în nutrienţi solizi şi conţine puţină apă, comparativ cu majoritatea celorlalte fructe proaspete. Te ajută la o recuperare rapidă după efort şi îţi va lua oboseala cu mâna.
Sfat: Pune împreună în blender banană cu lapte, apă şi miere pentru a obţine un smoothie spumos şi îndestulător.

Nucile – bogate în proteine şi omega 3

Nucile sunt unele dintre cele mai bune surse de proteine vegetale. Adesea se spune că ar fi „hrană pentru creier“, şi nu doar pentru asemănarea dintre acestea şi emisferele cerebrale, ci mai ales datorită conţinutului bogat în acizi graşi omega 3.

Sfat: Adaugă nuci pisate în salate sau paste pentru a obţine un element crocant incomparabil.

Smochinele – gustarea cu un conţinut ridicat de fibre

Smochinele sunt bogate în fier şi calciu şi te ajută să ai oase puternice. De asemenea, contribuie la normalizarea dezechilibrului acid rezultat din dietele bogate în carne şi alimente rafinate. Sunt o importantă sursă de energie şi, în plus, calciul pe care îl conţin este comparabil cu cel din lapte.

Sfat: Taie smochine proaspete (sau uscate) în bucăţele şi adaugă-le în cerealele de dimineaţă; fibrele te vor face să te simţi sătul şi îţi vor da energie pe parcursul zilei.

Iaurtul – răcoritor şi îndestulător

Este o gustare delicioasă care te va face să te simţi sătul şi, în plus, poate fi găsit într-o largă paletă de forme şi arome. Conţine probiotice, care sunt responsabile cu o serie de activităţi intestinale fundamentale precum producţia de lactoză şi buna funcţionare a tractului digestiv. Iaurtul este de asemenea excelent pentru îmbu­nătăţirea sistemului imunitar.

Sfat: Amestecă într-un bol iaurt, fructe proaspete şi îndulceşte cu miere.

Portocalele – aliatele sistemul imunitar

Portocalele sunt unele dintre cele mai bune surse de vitamina C, sunt indispensabile pentru a face faţă oboselii şi pentru a-ţi îmbu­nătăţi apărarea organismului. Te ajută să regenerezi fluide şi să-ţi întăreşti oasele. Vitamina C este un excelent antioxidant, care te ajută să eviţi efectele bolilor degenerative cum ar fi pierderea vederii. De asemenea, ajută la cură­ţa­rea toxinelor din fluxul sanguin şi la eliminarea acidului uric.

Sfat: Mănâncă portocala cu tot cu pieliţă (partea albă dintre coajă şi pulpă) deoarece o mare parte din antioxidanţi se află acolo.

Migdalele – Reginele fructelor uscate

Când vine vorba de fructe uscate, migdalele sunt cele care au cel mai mult calciu şi fibre. Nivelul nutriţional ridicat este motivul pentru care se spune că sunt cele mai bune fructe uscate. Totuşi, nu exagera atunci când le consumi, deoarece vei lua în greutate (mănâncă doar un pumn de migdale, nu un bol întreg).
Sfat: Adaugă migdale pisate în bolul tău de fructe sau cereale. Sunt o gustare ideală, cu un procent ridicat de proteine, dar ai grijă, sunt bogate în grăsimi.

Germenii – Aport ridicat de energie

Germenii te ajută să te simţi sătul, au puţine calorii şi un conţinut ridicat de aminoacizi. Germenii cei mai populari sunt cei din fasole, lucernă, soia şi năut.
Sfat: Adaugă germeni în sandivşuri şi salate. Pot fi folosiţi fără probleme în alimentaţia persoanelor diabetice.

Ovăzul – O cereală cu un aport ridicat de energie

Un bol de ovăz este o metodă excelentă de a-ţi începe ziua, întrucât fiind plin de fibre te va ajuta să te simţi sătul şi plin de energie. Este o sursă minunată de vitamina E, vitamina B, potasiu şi zinc.
Sfat: Deasupra unui bol de ovăz cald taie nişte felii de banană proaspătă şi adaugă lapte, mere şi scorţişoară, sau migdale şi miere.

Pe lângă cele opt alimente minune, nu ocoli nici:

Goji berry

Fructele Goji au fost descoperite şi folosite pentru menţinerea sănăţii şi încetinirea procesului de îmbătrânire în China, Tibet şi India.
Îţi mai spunem doar atât: fructele goji au 18 aminoacizi şi 21 de minerale.

Caju

Datorită conţinutului de acid oleic, caju-ul crud are un efect benefic asupra sistemului cardiovascular, iar conţinutul în substanţe minerale are efect protector asupra sistemului osos.

Seminţe de chia

Sunt unele dintre cele mai puternice, funcţionale şi pline de nutrienţi alimente din lume. Sunt extrem de bogate în fibre şi pline de antioxidanţi, proteine, minerale, vitamine şi Omega-3.

Seminţe de in

Cunoscute pentru aportul lor esenţial de grăsimi de cea mai bună calitate, de fibre şi de antioxidanţi, seminţele de in rămân un bun subiect de cercetare pentru oamenii de ştiinţă, care le descoperă mereu noi proprietăţi.

 

Articol preluat de aici.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.