7 Prajituri pentru masa de Craciun – retete simple

Printeaza

7 Prajituri pentru masa de Craciun: Prajiturile sunt piesele de rezistență ale sezonului de Crăciun, aducând un strop de dulceață și bucurie în timpul acestei sărbători pline de tradiții și sentimente de apropiere.

De la clasicul cozonac pufos și fursecuri aromate până la tarte decadente și prăjituri împodobite cu ornamente festive, masa de Crăciun este completată cu o varietate nesfârșită de deserturi delicioase.

Fie că împărtășești bucatele dulci cu familia și prietenii sau le pregătești pentru a fi oferite ca daruri apreciate, prăjiturile de Crăciun sunt o parte esențială a tradiției și bucuriei acestei sărbători speciale.

Prajituri pentru masa de Craciun:

Deliciu_de_ciocolata

Deliciu de ciocolata

Deliciu de ciocolata din: oua, zahar, ciocolata, cacao, unt, faina, praf de copt, gem de capsuni, frisca, esenta de rom. Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă 125 g zahăr 100 g ciocolată 3 linguri cacao 125 g unt 125 g făină 1 plic praf de copt 150 g gem de căpşuni Pentru decor: 200 ml frişcă […]

Desert_cu_pere_si_migdale_08

Reteta zilei: Desert cu pere si migdale

Desert cu pere si migdale din: faina, zahar, ghimbir, unt, migdale, ghimbir, suc de lamaie, apa, amidon, pere, scortisoara, nucsoara. Ingrediente:  1/3 ceașcă + 2 linguri de faina 1/2 cană de zahăr 1/4 linguriță ghimbir 4 linguri unt nesărat, cuburi mici 3/4 cană de migdale feliate 2 linguri ghimbir confiat, tocat 2 linguri suc de […]

Guguluf cu mac si cartofi

Guguluf cu mac si cartofi

Guguluf cu mac si cartofi din: cartofi, oua, unt, zahar pudra, vanilie, zahar, faina, praf de copt, mac, sare, unt. Ingrediente: 250 g de cartofi 4 oua 200 g unt 150 g zahar pudra 1 esenta de vanilie 50 g zahar tos 250 g faina 1 praf de copt 80 g mac sare zahar pudra […]

Choux a la creme aromat

Choux a la creme aromat

Choux a la creme aromat din: Ingrediente: 125 g făină 100 g margarină 250 ml apă 3 ouă 1/2 linguriţă sare 250 ml frişcă lichidă pentru umplutură   Mod de preparare: Intr-un vas, se fierb apa, margarina şi sarea. Când clocoteşte, se ia vasul de pe foc, se adaugă toată faina odată, amestecând rapid. Se […]

Desert_cu_migdale_si_cirese_06

Reteta zilei: Desert cu migdale si cirese

Desert cu migdale si cirese din: fulgi de ovaz, migdale, germeni de grau, cirese uscate, zahar brun, unt, unt de migdale, miere, vanilie, sare. Ingrediente Desert cu migdale si cirese:  2 cesti fulgi de ovăz 3/4 cană de migdale crude feliate 1/2 cană germeni de grâu 1 cană cireșe uscate 1/3 cană de zahăr brun […]

Eclere cu ciocolata

Ecler cu vanilie

Ecler cu vanilie din: apa, lapte, unt, oua, sare, zahar, faina, vanilie, margarina, ciocolata, frisca. Ingrediente: Pentru aluat: 100 ml apă 120 ml lapte 125 g unt 4 ouă 1 linguriţă sare 1 linguriţă zahăr 6 linguri făină Pentru cremă: 500 ml lapte clocotit 1/2 baton vanilie 6 gălbenuşuri 200 g zahăr 60 g făină […]

Prajitura cu strat de mere si scortisoara

Prajitura cu strat de mere si scortisoara

Prajitura cu strat de mere si scortisoara din: oua, faina, praf de copt, apa, zahar, mere, unt, scortisoara. Ingrediente: 6 ouă 160 g făină 1 plic praf de copt 30 ml apă rece 150 g zahăr Pentru stratul de mere: 6 mere 150 g zahăr 50 g unt scorţişoară   Mod de preparare: Cureţi merele […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.