Ciorba de perisoare de peste din: peste, ardei gras, morcov, ceapa verde, paine, rosii, orez, patrunjel, oua, bors, sare. Poate te intereseaza si Ciorba de perisoare cu legume Ingrediente: 500 g peşte fără oase 1 ardei gras l morcov 1 fir de ceapă verde 2 felii de pâine 3 roşii 2 linguri cu orez 1legătură […]
7 Mancaruri cu peste
PrinteazaCarnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, repararea și menținerea țesuturilor corpului.
Peștele este recunoscut pentru conținutul său bogat în acizi grași Omega-3, precum acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA).
Acești acizi grași sunt benefici pentru sănătatea inimii și a creierului, contribuind la scăderea nivelului de colesterol, reducerea inflamației și îmbunătățirea funcției cognitive.
Mancaruri cu peste:
Ciorba de perisoare de peste
Pastrav in crusta de susan
Pastrav in crusta de susan Ingrediente doi păstrăvi un ou două linguri de făină albă 50 g susan o lămâie ulei pentru prăjit sare şi piper după gust Mod de preparare: Asezonaţi peştele cu sare şi piper pe interior şi exterior, apoi stropiţi-l cu zeama de la o jumătate de lămâie. Bateţi un ou şi […]
Scrumbie cu sos de ardei capia
Scrumbie cu sos de ardei capia Ingrediente: 4 scrumbii mici 500 g tagliatele 6 ardei capia 1 ceapa Usturoi 1 lingura zahar tos 1 rosie 1 lamaie 500 ml vin alb sec Sare, piper Ulei de masline Patrunjel, boia de ardei iute Mod de preparare: Pestele se curata, se spala, se aseaza intr-o tava cu […]
Scrumbie cu cartofi picanti
Scrumbie cu cartofi picanti Ingrediente: 4 scrumbii 800 g cartofi Boia dulce, boia iute 1 lingurita seminte de chimen ½ lingurita de ghimbir ras 1 varf de lingurita praf de chili Ulei 2 lamai Sare, piper, marar, usturoi Castraveti verzi Mod de preparare: Cartofii se fierb cu putina sare, se curata de coaja si se […]
Somon invelit in dovlecei
Somon invelit in dovlecei Ingrediente 4 buc. file de somon (â 130 g) 1 căţel de usturoi 2 linguri suc de lămâie sare, piper 4 crenguţe de cimbru 1 dovlecel mare 2 linguri ulei de măsline Preparare: Spălaţi somonul cu apă rece şi uscaţi-l pe un prosop de bucătărie. Curăţaţi usturoiul, tocaţi-l mărunt şi amestecaţi-l […]
Somon cu varza chinezeasca si amestec de mirodenii
Somon cu varza chinezeasca si amestec de mirodenii Ingrediente: 1 varza chineeasca 200 g orez basmuti Sare, piper 4 linguri ulei de susan ½ legatura coriandru verde Sucul si coaja de la 1 lamaie 2 linguri unt 4 bucati file de somon Preparare: Fierbeti orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp taiati frunzele de […]
Crap la cuptor
Crap la cuptor INGREDIENTE: 1 crap fără cap 1 ceaşcă de ulei 1 pahar de vin alb 1 lingură de bulion usturoi, sare, piper boabe 1 lămâie. MOD DE PREPARARE: Se curăţă peştele, se crestează în câteva locuri pe spate, se sărează si se lasă să stea aproximativ o jumătate de oră înainte de a […]
Pofta buna!