5 uleiuri rare care fac minuni pentru piele

Printeaza

uleiuri rare care fac minuni pentru piele5 uleiuri rare care fac minuni pentru piele: Despre uleiul de măsline, cel de migdale sau cel de argan a auzit toată lumea, fiind unele dintre cele mai populare uleiuri folosite pentru îmbunătăţirea aspectului pielii şi cel al părului.

Însă, pe piaţa fito-dermatocosmeticelor au câştigat teren, în ultima vreme, uleiuri pe cât de rare, pe atât de eficiente în lupta cu problemele pielii.

Astfel, uleiul de Baobab, cel de Kukui, uleiul de Maracuja, de Tamanu sau uleiul-ser de Scualan sunt deosebit de benefice în reglarea secreţiei de sebum, în tratarea acneei, în ameliorarea ridurilor sau în lupta cu îmbătrânirea pielii.

Radiaţiile ultraviolete, care îşi fac simţită prezenţa dăunătoare asupra pielii nu doar vara, ci şi în anotimpurile în care soarele nu mai este atât de puternic, fumatul, poluarea, duşurile cu apă fierbinte, dar şi curăţarea excesivă afectează straturile superioare, protectoare ale pielii.

Astfel, pielea are nevoie de o îngrijire specială, uleiurile având capacitatea de a penetra în profunzime, fiind recomandate atât în formularea unor produse cosmetice adresate nevoilor fiecărui tip de piele în parte, cât şi folosite ca atare.

Uleiul de Maracuja

Contribuie la menţinerea hidratării optime a pielii prin îmbunătăţirea funcţiei de barieră a epidermei. Intensifică procesele de regenerare şi restructurare tisulară şi contribuie la reducerea aspectului ridurilor şi liniilor fine, prin stimularea sintezei colagenice.

De asemenea, contribuie la reducerea efectelor nocive ale radicalilor liberi şi ale radiaţiilor UV (inflamaţie, hiperpigmentare, degradare colagenică) prin efect antioxidant.

Produsul exercită efect iluminator, reducând sinteza de melanină, ajută la reducerea cearcănelor şi a pungilor oculare. Uleiul de Maracuja contribuie la reglarea secreţiei de sebum, reducând obturarea porilor şi formarea comedoanelor.

Produsul conferă părului o textură mătăsoasă şi strălucire, prin hidratarea firului şi netezirea cuticulelor. La nivelul scalpului reduce producţia excesivă de sebum stimulată de produsele de curăţare a părului şi agravată de perturbarea florei de la acest nivel.

Contribuie de asemenea la hidratarea optimă a unghiilor şi a cuticulelor.

Uleiul de Baobab

Are efect calmant, antiimbătrânire şi de hidratare profundă, fiind potrivit atât pentru faţă, cât şi pentru corp şi păr.

Uleiul de Baobab este o sursă naturală de retinol (vitamina A), acid oleic, acid linoleic şi linolenic pentru o penetrare profundă a epidermei.

Cunoscut ca şi “arborele vieţii”, în Africa, Baobabul şi, implicit, uleiul de Baobab, au proprietăţi terapeutice excelente în tratarea problemelor pielii şi ale părului: antiinflamator, protejează pielea de agresiunea factorilor nocivi din mediu şi a radiaţiilor UV: hiperpigmentarea, degradarea colagenică, stimulează regenerarea pielii şi sinteza fibrelor de colagen şi elastină, contribuind la creşterea fermităţii şi elasticităţii pielii, reducând astfel ridurile şi liniile fine.

Uleiul de Baobab este deosebit de eficient şi în stoparea căderii părului cauzată de excesul de hormoni androgeni.

În urma aplicării regulate a uleiului de Baobab pe toată lungimea părului, aspectul acestuia va fi vizibil îmbunătăţit, rădăcina se va întări, nu va mai cădea, va fi mai strălucitor şi plăcut la atingere, cu textură mătăsoasă, în urma netezirii cuticulelor (celulele de la suprafaţa firului de păr, cu dispunere în formă de solzi, care îşi pot pierde coeziunea şi se detaşează unele de altele, în urma acţiunii mediului şi a tratamentelor chimice aplicate părului).

leiul de Scualan din măsline

Scualanul este extractul standardizat din ulei de măsline, a cărui formulă este îmbogăţită cu vitamina E (tocoferol), cu acţiune antioxidantă, pentru o protecţie suplimentară a pielii.

Acest ulei se absoarbe rapid şi are o mare putere de penetrare, fără a lăsa pelicula grasă la suprafaţa pielii, după aplicare. Paradoxal, este recomandat tenului gras, pielii acneice, dar şi celui mixt, normal, sensibil şi uscat, aplicându-se atât pe faţă şi corp, cât şi pe scap şi pe păr.

Pentru rezultate optime, se recomandă aplicarea uleiului imediat după duş, atunci când porii sunt deschişi. Scualanul reprezintă forma stabilă a scualenului, care se regăseşte în compoziţia sebumului, conferind protecţie şi hidratare excepţională a pielii.

Odată cu îmbătrânirea, cantitatea de scualen produsă la nivelul glandelor sebacee scade, conducând la deshidratarea pielii, scrie secom.ro.

Uleiul de Scualan din măsline reface filmul lipidic de la suprafaţa tenului, în cazul pielii uscate, afectate sever de deshidratare, iar în cazul tenului matur protejează de acţiunea nocivă a radicalilor liberi şi a factorilor de mediu.

Vitamina E din compoziţie are rol fotoprotector, hidratant şi antioxidant.

Uleiul de Kukui

Extras din nuca arborelui Kukui, acest ulei folosit de secole de către populaţia indigenă din Hawaii este recomandat tenului acneic, gras, foarte sensibil şi hiper-reactiv, având o acţiune delicată, reglând secreţia de sebum, calmând pielea expusă la soare şi reparând-o pe cea crăpată şi foarte uscată.

Datorită rolului reglator al producţiei de sebum, uleiul de Kukui reduce porii dilataţi, preîntâmpinând astfel apariţia coşurilor şi a punctelor negre, iar acidul linoleic din compoziţie reduce inflamaţiile pielii.

În plus, este un foarte bun protector al pielii în faţa agresiunii factorilor de mediu (soare, vânt, apă dură), dar şi a radicalilor liberi şi a radiaţiilor UV, reducând hiperpigmentarea pielii, degradarea colagenului şi a elastinei, responsabile de ridarea pielii.

Uleiul de Kukui este deosebit de eficient în reducerea sebumului de la nivelul scalpului, făcând minuni în cazul părului gras, căruia îi conferă volum şi aspect mătăsos.

Ulei de Tamanu

Extras din nuca arborelui Tamanu, originar din insulele Pacificului de Sud, uleiul de Tamanu are efect calmant şi antimicrobian asupra pielii, fiind eficient în regenerarea tisulară şi vindecarea cicatricilor.

Acest tip de ulei rar are proprietăţi dematologice extraordinare prin reducerea inflamaţiilor şi a reacţiilor de hipersensibilitate, efecte antimicrobiene, reechilibrarea florei cutanate.

Datorită acţiunii de regenerare a pielii, uleiul de Tamanu contribuie la îmbunătăţirea aspectului pielii, în urma aplicărilor frecvente aceasta devenit mai suplă, mai netedă, mai luminoasă şi mai elastică.

Mai mult, uleiul acţionează şi că o barieră împotriva radicalilor liberi şi a radiaţiilor UV care îmbătrânesc pielea, o pătează, îi reduc elasticitatea şi o fac ternă.

Poate fi folosit şi pe păr, în locul unui balsam obişnuit, refăcând structura firului de păr şi întărindu-i rădăcina.

Uleiul de Tamanu poate fi folosit ca atare sau ca bază pentru crearea la domiciliu a diverselor crème, măşti sau loţiuni pentru cutarea şi îngrijirea pielii şi a părului.

 

5 uleiuri rare care fac minuni pentru piele

 

Catina

Uleiul de Cătină: Elixirul Sănătății – Proprietăți, Preparare și Utilizări

Uleiul de Cătină: Elixirul Sănătății – Proprietăți, Preparare și Utilizări: fucte de catina, ulei. Uleiul de cătină este recunoscut în medicina tradițională și modernă pentru impresionanta sa gamă de beneficii pentru sănătate. Acest “aur lichid” este obținut din fructele sau semințele plantei de cătină, un arbust originar din Europa și Asia. Cu un profil bogat […]

 

5 beneficii dovedite ale uleiului de cocos

Despre uleiuri

Uleiul de struguri La fel ca şi uleiul de măsline, are multiple efecte terapeutice dacă este obţinut prin presare la rece. Seminţele de struguri din care se extrage uleiul * conţin zinc, cupru, seleniu, vitamina E şi elemente care contribuie la întărirea imunităţii organismului. Se recoman¬dă consumul lui în salate, sosuri sau mâncăruri preparate la […]

 

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.