5 retete culinare

Printeaza

5 retete culinare:

Retete culinare

 

Lasagne

Intr-un document roman din secolul I există o referire la nişte paste făinoase lungi, aşezate în straturi alternative cu carne şi peşte. Lui Horaţiu şi lui Cicero, de exemplu, le plăceau lasagne. In Evul Mediu, lasagne se făceau cu un sos cremos şi dulce, straturile de paste alternând cu cele de brânză; această mâncare se consuma de regulă în timpull Postului Mare.

Restul il gasiti aici.

Lasagne

 

Supă toscană de fasole cu legume

Loocuitorilor regiunii Toscana le place foarte mult fasolea, motiv pentru care restul italienilor îi n numesc mangiafagioli, „mâncători de fasole”. Ei pi pun fasole pe crostini, o amestecă cu pastele fainoase, sau prepară fagioli al fiasco, cu puţin ulei de măsline şi câteva frunze de salvie. Desigur, fasolea este ingredientul de bază a nenumărate supe rustice din Toscana.

Restul il gasiti aici.

Supă toscană de fasole cu legume

 

Retete internationale: Tabbouleh

Tabbouleh este omniprezent în toate restaurantele libaneze din lume. Ce face ca această salată să fie atât de răcoritoare? Ei bine, plantele aromatice care intră în compoziţia ei.

Originară din regiunea muntoasă care separă Libanul de Siria, tabbouleh este o salată de pătrunjel. Pentru a o pregăti aveţi nevoie de o grămadă de pătrunjel, care se toacă împreună cu o mână de frunze de mentă. Pentru aromă se adaugă şi ceapă verde tăiată felii subţiri, cubuleţe de castravete şi puţin grâu bulgur pentru consistenţă.

Sosul este simplu, fiind făcut numai din ulei de măsline şi suc de lămâie; se mai poate adăuga şi putină scorţişoară şi boia aleppo, un praf făcut din ardei iuţi, specific bucătăriei siriene.

Restul il gasiti aici.

Retete internationale: Tabbouleh

 

Ciorbă scoţiană

Ciorba scoţiană este chintesenţa unei mâncări scoţiene tradiţionale. Este o fiertură fără pretenţii, dar gustoasă, consistentă şi ieftină. Spre deosebire de rău-famatul haggis, ciorba scoţiană este apreciată în întreaga lume.

Intâi se pune la fiert carnea; cândva, se folosea numai carne de miel sau berbec; astăzi se preferă carnea de vită. Carnea trebuie să fie mai puţin pretenţioasă, ca să poată fi prăjită şi apoi fiartă, de pildă: gât, spată sau picior. Aşadar se fierbe câteva ore bune în apă, la foc mic, iar grăsimea care se ridică la suprafaţă se adună din când în când cu spumiera.

Restul il gasiti aici.

https://www.restaurantedelux.ro/wp-content/uploads/2023/05/Ciorba_scotiana_4.jpg

 

Retete internationale: Salată rusească

Salata rusească a fost inventată la Moscova in jurul anului 1860 de maestrul bucătar Lucien Olivier, de la renumitul restaurant Hermitage şi continuă să fie extrem de populară în întreaga Europă. Reţeta originală era o combinaţie elegantă: carne de vânat, limbă, raci, caviar, murături şi ouă, legate cu un sos a cărui reţetă era secretă.

In timp, din reţeta originală a luat naştere o variantă mai modestă. Astăzi, această salată este un fel de ghiveci de legume făcut din cartofi fierţi, napi, morcovi şi mazăre, desigur cu carne de pui, şuncă şi ouă fierte tari, tăiate în cubuleţe egale. Salata se leagă cu o maioneză simplă, în care unii adaugă smântână.

Restul il gasiti aici.

Retete internationale: Salată rusească

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.