5 remedii antiinflamatoare din natură

Printeaza

5 remedii antiinflamatoare din natură 5 remedii antiinflamatoare din natură: Infecţii, traumatisme, răni… Atunci când suferă o agresiune, reacţia de apărare a organismului este inflamaţia.

Înroşirea, durerea, umflarea sunt manifestările inflamaţiei. Este un proces imunitar normal, iar în unele cazuri medicamentele chimice pot fi înlocuite cu remedii naturale care şi-au demonstrat puterea antiinflamatoare.

Iată cinci remedii antiinflamatoare din natură.

5 remedii antiinflamatoare din natură

Turmericul, antiinflamatorul indienilor

Indienii îl numesc „şofranul de India” şi îl consumă zilnic în numeroase preparate nu numai pentru calităţile gastronomice, ci şi pentru numeroasele efecte pozitive asupra sănătăţii.

Utilizată de mult timp în medicina ayurvedică, rădăcina uscată de turmeric are proprietăţi antiinflamatoare pe care medicii le compară cu cele ale aspirinei sau cortizonului.

De aceea, turmericul este indicat pentru calmarea a numeroase afecţiuni inflamatoare precum reumatismul, tendinita, nevralgia, lombosciatica, artrita.

Se poate consuma sub formă de infuzie (de 2-3 ori pe zi) sau se aplică sub formă de cataplasmă direct pe zona afectată.

Uleiul esenţial de dafin calmează durerile articulare

Dafinul – asociat în Antichitate zeului Apollo şi ilustrelor personaje ale Imperiului Roman – este astăzi foarte apreciat în medicina naturistă.

Pe lângă faptul că este un calmant natural, uleiul esenţial de dafin îndeplineşte cu succes rolul de antiinflamator în caz de reumatism şi dureri articulare.

Pentru a beneficia de virtuţile sale, zilnic, se recomandă administrarea a câtorva picături de ulei esenţial de dafin diluate într-o linguriţă de miere. În uz extern, se pot adăuga în apa de baie 15-20 de picături de ulei esenţial de dafin diluate într-o lingură de lapte.

Frunzele de coacăz, „cortizonul” natural

Originar din Europa şi Asia, coacăzul şi-a dezvăluit atuurile terapeutice începând din secolul al XVII-lea. Utilizate iniţial ca diuretic, frunzele de coacăz şi-au demonstrat eficienţa contra reumatismului.

Planta a făcut obiectul a numeroase studii care au dus la descoperirea faptului că frunzele de coacăz conţin anumiţi hormoni aparţinând familiei cortizonului.

Rezultatul: planta determină organismul să producă el însuşi hormoni cu efect antiinflamator.

Persoanele cu dureri reumatismale se vor simţi mai bine dacă beau zilnic o infuzie preparată din frunze uscate de coacăz.

Salcia, „aspirina” din natură

Nu întâmplător salcia a fost utilizată în medicină încă de acum 5.000 de ani. Scoarţa salciei posedă nenumărate virtuţi, ea având o contribuţie majoră la descoperirea aspirinei.

Scoarţa salciei conţine salicină, o substanţă pe care corpul nostru o transformă în acid salicilic. Proprietăţile sale antiinflamatoare sunt binecunoscute.

Pentru tratarea durerilor articulare, nevralgiilor sau crizelor de lumbago, se recomandă decoctul din scoarţă de salcie.

Gheara diavolului vine de hac durerilor de spate

Această rădăcină, originară din Africa, a fost descoperită şi exploatată în industria farmaceutică de-abia din secolul al XX-lea. Oamenii de ştiinţă au analizat puternicul efect antiinflamator al acestei plante, comparând-o cu ibuprofenul.

Gheara diavolului inhibă procesul inflamator, fiind un remediu eficient în caz de artroză, tendinită, dureri de spate.

Se utilizează sub formă de decoct sau extern, sub formă de geluri, creme, care se aplică pe zonele dureroase.

 

Articol preluat de aici.

 

Hrisca

Băi cu Hrișcă pentru Relaxare Profundă: Ghid Complet

Băi cu Hrișcă pentru Relaxare Profundă: Ghid Complet din: apa calda, ulei esential, hrisca. În căutarea metodelor naturale de relaxare și îngrijire a pielii, băile cu hrișcă emerg ca o soluție inovatoare și profund benefică. Acest ghid detaliat explorează cum combinarea proprietăților antioxidante și relaxante ale hrișcăi cu un ritual de baie poate transforma complet […]

Sanatate

Gestionarea Diabetului prin Alegerea Inteligentă a Făinilor: Un Ghid Complet

 

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.