5 feluri de a prepara verdeturile chinezeşti

Printeaza

Verdeturi chinezeştiBroccoli chinezesc cu sos de stridii

Curăţaţi 450 g de broccoli (kai lan), spălaţi-l şi curăţaţi-l bine, apoi tăiaţi-l bucăţele de lungimea unui deget. într-un bol, amestecaţi 1 linguriţă de vin de orez chinezesc (sau vin de Xeres sec), 1/4 de linguriţă de zahăr tos, 3 linguriţe de sos de stridii şi 1/2 de linguriţă de ulei de susan cu 60 ml de supă de pui sau de legume. într-un wok mare sau într-o tigaie, încingeţi o linguriţă de ulei de arahide, la foc potrivit.

Adăugaţi 3 căţei de usturoi zdrobiţi şi căliţi-i până când se rumenesc uşor, apoi puneţi o bucată de 3 cm de rădăcină de ghimbir rasă şi lăsaţi 30 de secunde, după care adăugaţi bucăţelele de broccoli chinezesc şi căliţi-le la foc iute 30 de secunde. Turnaţi sosul, puneţi capacul şi lăsaţi legumele la abur 2-3 minute, până când bucăţile de broccoli se frăgezesc. Serviţi imediat, cu orez preparat la aburi.

Varză chinezească la foc iute cu ghimbir

încingeţi o linguriţă de ulei de arahide într-un wok. Adăugaţi o bucată de 3 cm de rădăcină de ghimbir rasă şi căliţi-o la foc mare mai puţin de 1 minut, până când eliberează aroma. Amestecaţi 200 g de porumb baby, tăiat în două, pe lung, şi 220 g de castane de apă la conservă, tăiate pe jumătate, şi mai căliţi-le 1 minut.

Adăugaţi jumătate de varză chinezească feliată fin, 4 fire de ceapă verde feliate, 1 lingură de sos de soia light, 2 linguri de sos de stridii şi 2 linguriţe de ulei de susan. Căliţi totul la foc iute 2-3 minute, până când varza şi porumbul sunt fragede.

Pak choi înăbuşit

încingeţi la foc potrivit câte o linguriţă de ulei de susan şi de ulei de arahide, într-o cratiţă mare sau într-un wok. Adăugaţi o bucată de 2,5 cm de rădăcină de ghimbir rasă şi 2 căţei de usturoi tocaţi mărunt şi căliţi totul, amestecând, aproximativ 1 minut, până când eliberează aroma. Tăiaţi pe lung 450 g de varză chinezească (pak choi) şi puneţi-o într-o cratiţă, cu partea tăiată în jos. Căliţi-o un minut sau mai bine, amestecând din când în când.

Turnaţi 60 ml de supă de pui sau de legume, 1 lingură de sos de soia light, 1 lingură de sos de soia dark şi 1 lingură de zahăr brun şi turnaţi peste pak choi. Lăsaţi cratiţa sau wokul la foc mic 4-5 minute, până când varza devine fragedă, dar nu prea moale. Serviţi imediat.

Verdeţuri chinezeşti picante

Tăiaţi în trei 400 g de frunze de choi sum sau de pak choi. Adăugaţi-le într-o oală cu apă fiartă şi lăsaţi-le 2-3 minute, până când frunzele se înmoaie, dar nervurile rămân uşor tari. Scurgeţi-le, împrospătaţi-le în apă cu gheaţă şi scurgeţi-le din nou. Intr-un wok sau într-o cratiţă, încingeţi la foc domol 2 linguri de ulei de arahide.

Adăugaţi 3 căţei de usturoi tocaţi mărunt şi 2 ardei roşii feliaţi fin şi căliţi-i 30 de secunde până eliberează aroma. Puneţi verdeţurile înăbuşite şi amestecaţi bine. Adăugaţi 2 linguri de sos de soia, 1 lingură de sos de stridii şi piper alb măcinat. Căliţi-le la foc iute, până când verdeţurile devin fierbinţi.

Spanac chinezesc la foc iute

Puneţi un wok la foc mare şi adăugaţi 1 linguriţă şi jumătate de ulei de arahide. Când uleiul se încinge, puneţi 3 căţei de usturoi tocaţi mărunt şi amestecaţi 30 de secunde până când se rumenesc. Adăugaţi 500 g de spanac chinezesc şi căliţi-l la foc iute 1-2 minute, până când frunzele se înmoaie.

Adăugaţi 2 linguriţe de pastă de fasole fermentată picantă, 1 linguriţă jumătate de sos de stridii şi o cantitate consistentă de piper alb măcinat. Căliţi-le la foc mic până când sosul pătrunde bine în verdeţuri. Serviţi imediat.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.