5 feluri de a face pizza

Printeaza

5 feluri de a face pizzaAluat de pizza

Cu un mixer pentru aluat, amestecaţi 500 g de făină albă cu 7 g de drojdie uscată, 1 linguriţă de sare de mare fină şi 100 ml de apă caldă. Adăugaţi treptat mai multă apă (până la 150 ml), până când aluatul devine omogen. Amestecaţi-l în mixer 1 minut, apoi frământaţi-l uşor pe o suprafaţă tapetată cu făină, până devine moale şi elastic.

Transferaţi-l într-un bol uns cu ulei, acoperiţi-l cu folie alimentară şi lăsaţi-l să crească într-un loc cald până îşi dublează volumul. Frământaţi-l puţin pe o suprafaţă tapetată cu făină, apoi împărţiţi-l în două şi rulaţi fiecare jumătate într-un cerc de 20 cm. Puneţi aluatul pe o tavă de copt unsă cu puţin ulei.

Sosul de roşii

Intr-o tigaie medie, încingeţi 2 linguri de ulei de măsline şi căliţi la foc mic 2 căţei de usturoi tăiaţi mărunt şi o ceapă tocată mărunt, până când se înmoaie. Adăugaţi o conservă de roşii cuburi de 400 g, 100 g de roşii cherry tocate şi 1 linguriţă de pastă de tomate. Fierbeţi sosul la foc mic timp de 40 de minute sau până când scade şi se îngroaşă.

Pizza Margherita

Incingeţi cuptorul La 220°C (cuptor electrici/treapta 7 (cuptor cu gaz). Ungeţi suprafaţa aluatului cu sosul de roşii (vedeţi pagina din stânga), puneţi deasupra 250 g de mozarella feliată fin şi presăraţi câteva frunze de busuioc. Asezonaţi bine şi picuraţi puţin ulei de măsline. Lăsaţi pizza la cuptor 15-20 de minute, până când se rumeneşte crusta. I

Pizza cu şuncă de Parma şi anghinare marinată

încingeţi cuptorul la 220°C (cuptor electrici/treapta 7 (cuptor cu gaz). Topiţi 20 g de unt într-o tigaie şi adăugaţi 400 g de roşii prunişoare tăiate în sferturi, un ardei roşu tăiat cubuleţe, 1 mână de frunze de oregano tocate, o linguriţă de zahăr, sare şi piper. Lăsaţi totul pe foc 5-7 minute, apoi adăugaţi o linguriţă de oţet de vin roşu. Aşteptaţi până se răceşte.

Intindeţi sosul peste aluatul de pizza şi puneţi deasupra 6-8 anghinare marinate, feliate fin, câteva felii de şuncă de Parma şi 1 mână de măsline negre. Picuraţi puţin ulei de măsline şi asezonaţi cu sare şi piper. Lăsaţi pizza la cuptor 15-20 de minute, până se rumeneşte crusta. Serviţi-o cu parmezan ras şi cu frunze de rucola rupte.

Pizza bianca cu patru feluri de brânză

Incingeţi cuptorul la 180°C (cuptor electrici/treapta 4 (cuptor cu gaz). Puneţi 8 căţei de usturoi necurăţaţi într-un vas termorezistent. Picuraţi ulei de măsline, asezonaţi şi lăsaţi să se călească 20-25 minute, până când se înmoaie. Mutaţi căţeii de usturoi înmuiaţi, fără coajă, într-un bol şi pasaţi-i, împreună cu o lingură de rozmarin tocat mărunt, 3-4 linguri de ulei de trufe (sau ulei de măsline de calitate), sare şi piper.

Măriţi flacăra cuptorului la 220°C (cuptor electrici/treapta 7 (cuptor cu gaz). Ungeţi aluaturile de pizza cu un strat subţire de sos de usturoi şi presăraţi pe deasupra fiecăruia, din belşug, parmezan proaspăt ras, brânză de capră, gorgonzola şi câteva felii de mozarella. Lăsaţi pizza la cuptor 15-20 de minute, până se rumeneşte crusta.

Pizza cu roşii coapte şi ciuperci

Incingeţi cuptorul la 180°C (cuptor electrici/treapta 4 (cuptor cu gaz). Puneţi 350-400 g de roşii cherry într-o tavă, adăugaţi 2 linguri de ulei de măsline şi asezonaţi cu sare şi piper. Coaceţi 8-10 minute, până când roşiile se înmoaie, fără a se deforma; scoateţi tava şi lăsaţi-o deoparte. Măriţi flacăra cuptorului la 220°C (cuptor electric/treapta 7 (cuptor cu gaz).

Topiţi 20 g de unt într-o tigaie şi sotaţi 200 g de ciuperci tăiate cu o linguriţă de frunze de cimbru tocate, la foc moale, timp de 4-6 minute, până când se înmoaie şi zeama lăsată de ciuperci scade. Lăsaţi la răcit. Ungeţi aluatul de pizza cu sos de roşii. Aşezaţi deasupra ciupercile sotate, 120 g de brânză de capră, 125 g de mozarella feliată fin şi roşi-ile cherry coapte. Stropiţi cu ulei de măsline şi adăugaţi sare şi piper. Lăsaţi pizza la cuptor 15-20 de minute, până când se rumeneşte crusta.

Minipizza cu salami şi ardei copt

Incingeţi cuptorul la 220°C (cuptor electric/treapta 7 (cuptor cu gaz). Amestecaţi într-un mixer jumătate de borcan de 350 g de ardei copţi cu 2 căţei de usturoi, 50 g de parmezan proaspăt ras, 35 g de muguri de pin prăjiţi, 1 mână de frunze de busuioc, 100 ml de ulei de măsline extravirgin, sare şi piper, până obţineţi o pastă.

Folosindu-vă de un cuţit de 6 cm pentru paste, tăiaţi aluatul de pizza în bucăţi rotunde. Ungeţi fiecare bucată cu puţină pastă de ardei, apoi aşezaţi deasupra restul de ardei copţi (din borcan) şi o felie de salami picant. Presăraţi parmezan şi coaceţi 12-15 minute, până când capătă o crustă aurie.

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.