3 retete usoare pentru cei care adora dulceturile
PrinteazaPentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Dulceata de caise cu levantica
O reteta de dulceata de caise cu levantica din: caise, vin, zahar gelifiant si flori de levantica. Ingrediente: 1 kg caise vin alb 500 g zahar gelifiant 1-2 linguri flori de levantica Mod de preparare: Se decojesc 1 kg caise, se taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi. Se cântăreşte pulpa de caise şi…
Dulceata de cocaze
O reteta de dulceata de coacaze din: coacaze, zahar, apa si lamaie. Ingrediente: 1 kg coacaze rosii sau negre 1 1/2 zahar 3 pahare apa 1/2 lamaie Mod de preparare: Se spală fructele fără a se curăţa de codiţe şi se lasă să se scurgă. Se pune apa să clocotească. Se aleg bobiţele şi…
Dulceata de agrise
O reteta de dulceata de agrise din: agrise, zahar, apa, lamaie si vanilie. Ingrediente: 1 1/2 kg agrise 1 kg zahar 2 pahare apa 1 lamaie 1 pastaie de vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat Mod de preparare: Se spala agrisele sub jet de apa si se scurg. Cu ajutorul unui ac sau al…
Dulceaţă de caise cu aromă de portocale
Dulceata de caise cu vin si ghimbir
O reteta de dulceata de caise cu vin si ghimbir din: caise, vin alb, ghimbir, zahar si scortisoara. Ingrediente: 1 kg caise 400 ml vin alb 50 g ghimbir tocat marunt 1 kg zahar 1 lingurita scortisoara rasa Mod de preparare: Fierbeţi vinul cu ghimbirul şi scorţişoara 10 minute, apoi adăugaţi caisele taiate felii…