3 retete de dulceturi pe care nu trebuie sa le ratezi in aceasta toamna
PrinteazaPentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Dulceaţă din coajă de pepene cu lămâie
Dulceaţă din coajă de pepene cu lămâie din: coaja de pepene, zahar, otet, coaja de lamaie, zeama de lamaie, baton de vanilie. Ingrediente: coaja de la 1 pepene de 5-6 kg 1 kg zahar 300 ml otet coaja si zeama de la 1 lamaie 1 baton de vanilie Mod de preparare: Indepărtezi coaja verde,…Read more »
Dulceaţă de merisoare cu ananas
Dulceaţă de merisoare cu ananas din: ananas, merisoare, apa, zahar. Ingrediente: 600 g ananas cubulete mici 400 g merisoare 250 ml apa 500 g zahar Mod de preparare: Cureţi ananasul de coajă, îl tai cubuleţe, după care îl cântăreşti. Ai nevoie de 600 g. Merişoarele le cureţi de codiţe şi moţ. Faci un sirop…Read more »
Dulceaţă de mure cu lamaie
Dulceaţă de mure cu lamaie din: mure, zahar, lamaie, zahar vanilat, vin rosu. Ingrediente: 1 kg mure 1 kg zahar 1 lamaie 3 plicuri zahar vanilat 50 ml vin rosu Mod de preparare: Alegi mure cât mai proaspete şi mai întregi şi le treci pe sub jet de apă rece, apoi le…Read more »