3 retete de dulceturi cu fructe tomnatice

Printeaza

Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.

Dulceata

Reteta zilei: Dulceata de caise si piersici

Dulceata_de_caise_si_piersici_15Ne aflam in plin sezon al caiselor si piersicilor, asa ca o dulceata delicioasa din aceste fructe parfumate si pline de savoare este la indemana oricui.Dulceata de caise si piersici va da un gust deosebit deserturilor dumneavoastra si la micul dejun va fi de asemenea apreciata de catre toti membrii familiei.   Ingrediente: 1,5 kg…

Read more »

Reteta zilei: Dulceata de caise cu samburi

Dulceata_de_caise_cu_samburi_16Aduceti-va aminte iarna trecuta cat de dor v-a fost de gustul parfumat al caiselor si cat de mult ati asteptat sa se coaca. Ca sa nu mai patiti ca anul trecut, faceti-va o rezerva serioasa de borcane cu dulceata de caise, la care adaugati miezul samburilor de caise.   Ingrediente: 2kg caise cu samburii scosi…

Read more »

Dulceaţă de ardei iute

Dulceata_de_ardei_iuteDulceaţă de ardei iute din: ardei iute, otet de mere, zahar tos. Ingrediente: 500 g ardei iuti 500 ml otet de mere 500 g zahar tos   Mod de preparare: Pui ardeii într-un vas cu apă rece, îi speli bine şi începi curăţarea lor de nervuri şi seminţe. Tai ardeii în bucăţi mai mici şi…

Read more »


Poate te intereseaza si:

Dulceata de piersici cu lamaie

Dulceata_de_piersici_cu_lamaieDulceata de piersici cu lamaie din: zahar, zeama de lamaie, piersici, apa. Ingrediente: 1 kg zahar zeama de la 2 lamai 1 kg piersici 200 ml apa   Mod de preparare: Speli, cureţi piersicile, le scoţi sâmburii, le tai felii, le stropeşti Ai zeama de lămâ­ie şi le laşi. Pui 200 ml de apă la…

Read more »

Dulceata de ghimbir

Dulceata_de_ghimbirDulceata de ghimbir din: radacina de ghimbir, mar, zahar, apa. Ingrediente: 500 g radacina de ghimbir curata 1 mar 250 g zahar 250 ml apa   Mod de preparare: Ghimbirul curăţat îl tai după prefe­rinţă. La fel procedezi şi cu mărul. Pui într-un vas ghimbirul, zahărul mărul şi apa. Aşezi la fiert, la foc mic,…

Read more »

Reteta zilei: Dulceata de visine si pepene galben

Dulceata_de_visine_si_pepene_galben_21Haideti sa facem un exercitiu de imaginatie si sa ne gandim o clipa cat de buna poate sa fie combinatia de visine cu pepene galben! Aroma pepenelui galben se impleteste cu cea a visinelor intr-o dulceata delicioasa pe care o puteti servi in orice moment, dar mai ales in anotimpul rece.   Ingrediente: 1 kg…

Read more »

Dulceata de cirese amare cu zeama de lamaie

Dulceata_de_cirese_amare_cu_zeama_de_lamaieDulceata de cirese amare cu zeama de lamaie din: cirese, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg de cirese, fara samburi 1 kg zahar zeama de la 2 lamai   Mod de preparare: Ciresele le pui imrepuna cu zaharul intr-un vas. Misti vasul (nu amesteci ca sa nu strivesti fructele) din cand in cand si…

Read more »

Dulceata de afine cu zeama de lamaie

Dulceata_de_afine_cu_zeama_de_lamaieDulceata de afine cu zeama de lamaie din: afine, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg de afine 500 g zahar zeama de la o lamaie   Mod de preparare: Aşezi într-un vas afinele, adaugi zahărul şi zeama de lămâie. Laşi la macerat aproximativ 2-3 ore. Pui la foc şi ţii până când afinele îşi…

Read more »

Jeleu de pepene

Jeleu_de_pepeneJeleu de pepene din: pepene verde, zahar, suc de mere, lamaie, baton de vanilie. Ingrediente: 2 pepen verzi mici (a 500 g ) 550 g zahar 800 ml suc de mere 1 lamaie 1 baton de vanilie   Mod de preparare: Se taie pulpa de pepene în cubuleţe de 1 cm. Se crestează batonul de…

Read more »

Dulceaţă de dovlecei cu ghimbir

Dulceata_de_dovlecei_cu_ghimbirDulceaţă de dovlecei cu ghimbir din: dovlecei, zahar gelifiant, suc de lamaie, radacina de ghimbir. Ingrediente: 1 kg dovlecei curatati si taiati cuburi 1 kg zahar gelifiant 1:1 sucul de la 1 lamaie 1 bucatica radacina de ghimbir de 3 cm (decojita si taiata felii)   Mod de preparare: Toate ingredientele se paseaza cu mixerul,…

Read more »

Dulceaţă de fructe roşii

Dulceata_de_fructe_rosiiDulceaţă de fructe roşii din: fructe de padure, zahar gelifiant, suc de lamaie. Ingrediente: 750 g fructe de padure (fragute, zmeura, coacaze si afine) 250 g zahar gelifiant (3:1) 3 linguri suc de lamaie   Mod de preparare: Se curăţă fructele de pădure şi se aşază într-o cratiţă mare, cu zahăr gelifiant şi suc de…

Read more »

Reteta zilei: Dulceata de afine

Dulceata_de_afine_15Afinele sunt cunoscute pentru proprietatile lor curative, un medicament natural pentru cei ce le consuma. Daca doriti sa pastrati aroma si savoarea afinelor si dupa ce vara a trecut, atunci nu ezitati sa preparati aceasta delicioasa dulceata de afine.   Ingrediente: 1 kg afine 750 g zahar 1 lamaie 200 ml apa     Mod…

Read more »

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.