3 retete culinare
Printeaza3 retete culinare:
Mee goreng
Mee goreng sunt de fapt nişte tâiţei galbeni subţiri, prăjiţi, care capătă consistenţă şi devin mai săţioşi după ce li se adaugă ouă, legume, ceapă, ardei iuţi şi roşii.
In versiunea vegetarianâ se foloseşte tofu. în restaurantele din supermarketuri, în mee goreng se pune şi piept de pui uşor prăjit în wok cu puţin sos chilii, precum şi creveti şi sos de stridii, care fac această mâncare ceva mai pretenţioasă din punct de vedere gastronomic. Este un adevărat deliciu datorită delicatelor ei senzaţii gustative.
Restul il gasiti aici.
Taitei Yakisoba
Yakisoba se pot consuma în restaurant, dar şi la tonetele de pe stradă care vând această mâncare aşa-numiţilor sarariman (funcţionari) sau petrecăreţilor întârziaţi, ca gustare care sa le ţină de foame până ajung acasa.
Restul il gasiti aici.
Waterzooi
Se discută încă dacă un waterzooi autentic se face cu peşte sau cu pui. Istoricii gastronomiei consideră că această mâncare îşi are originea în Gent şi că iniţial se făcea cu peşte de apă dulce – biban, crap şi ţipar – care putea fi pescuit în canalele din zonă. In prezent, pentru a prepara waterzooi ă la Gantoise se foloseşte peşte oceanic, de pildă calcan, sau fructe de mare.De asemenea, azi se face waterzooi şi cu carne de pui.
Restul il gasiti aici.