3 Conserve pentru iarna – Usor de preparat

Printeaza

3 Conserve pentru iarna – Usor de preparat. Conservele pentru iarnă sunt o tradiție minunată și practică, care nu doar că aduc bucuria gusturilor de vară în zilele reci, dar sunt și o modalitate excelentă de a economisi și de a avea la îndemână ingrediente sănătoase și naturale. Iată câteva aspecte cheie:

Diversitate:

Conservele pot varia de la gemuri și dulcețuri din fructe proaspete, la murături și legume conservate în saramură sau oțet. Nu trebuie să lipsească nici sosurile de roșii sau compoturile.

Sănătate și Natural:

Prepararea conservelor acasă permite controlul ingredientelor, evitând conservanții și aditivii alimentari. Este un mod sănătos de a păstra nutrienții și aromele naturale.

Economie și Durabilitate:

Conservele fac posibilă utilizarea excesului de fructe și legume, reducând risipa alimentară. De asemenea, sunt o alternativă economică la produsele de magazin.

Tradiție și Creativitate:

Prepararea conservelor este o activitate tradițională în multe culturi și oferă ocazia de a experimenta cu rețete și combinații de arome.

Conservarea și Siguranța Alimentară:

Este crucial să urmați metode corecte de sterilizare și conservare pentru a asigura siguranța și durabilitatea produselor.

Conservele pentru iarnă nu doar că adaugă gust și varietate mesei, dar reprezintă și o legătură cu natura și ciclurile ei, o amintire a bogăției sezonului de vară chiar și în inima iernii.

 

3 Conserve pentru iarna – Usor de preparat

Conserve pentru iarna

Marmelada de piersici si ananas

Marmelada_de_piersici_si_ananas

Marmelada de piersici si ananas din: ananas, piersici, zeama de lamaie, zahar, plic gelifiant. Ingrediente: 1 ananas mare, de circa 1 kg 1 kg piersici zeama de la 2 lamai…

Read more »

Zacusca de vinete cu ardei gras si gogosari

Zacusca de vinete cu ardei gras si gogosari

Zacusca de vinete cu ardei gras si gogosari din: vinete, arde grasi, gogosari, ceapa, ulei, bulion de tomate, sare, piper, foi de dafin, conservant. Ingrediente: 6 kg vinete 3 kg…

Read more »

Salata cu varza pentru iarna

Salata cu varza pentru iarna

Salata cu varza pentru iarna din: varza, ardei capia, ardei grasi, ceapa, usturoi, frunze de telina, frunze de patrunjel, marar verde, ardei iute, sare grunjoasa, zahar, otet, aspirina. Ingrediente: 2…

Read more »

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muraturi la bidon

Muraturi si Conserve

Muraturi si Conserve: Pasta de ardei capia   Pasta de ardei capia din: Ingrediente: 4 kg ardei capia 250 g bulion 500 ml utei 1 lingurită boia iute/dulce 1/2 kg ceapă sare grunjoasă   Mod de preparare: Speli bine ardeii şi-i coci în cuptor. Când sunt gata, îi pui într-un vas, îi sărezi si-i acoperi […]

 

Mazăre bătută cu usturoi, ceapa si cartofi

Conserve cu mazare

Conserve cu mazare din: mazare. Ingrediente: mazare     Mod de preparare: Se alege mazăre cu boabele mici. Se scot boabele din păstăi, se spală şi se opăresc în apa sărată timp de patru-cinci minute, în timp ce fierbe apa, se curăţă spuma ce s-a format la suprafaţă. Bobul de mazăre se consideră suficient de […]

 

 

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Vine iarna, sper ca v-ati pregatit cu muraturi ca eu nu dau la nimeni din ale mele!:)
    O seara frumoasa!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.