Cotlet de porc la grătar cu legume din: cotlete de porc, usturoi, zeama de usturoi, zeama de lamaie, ulei, sare, piper, cartofi, morcovi, usturoi, sare, piper, ulei, salata verde. Ingrediente: pentru gratar: 4 cotlete de porc 5 catei de usturoi zeama de usturoi zeama de la o lamaie ulei sare piper pentru garnitura: 12 cartofi […]
Reteta zilei: Friptura de vita la gratar marinata in usturoi
Friptura de vita la gratar marinata in usturoi din: friptura de vita, sprite, ulei de canola, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 bucata friptura de vita 355ml sprite 1/4 ceasca ulei de canola 2 catei de usturoi, ras sare si piper, dupa gust Mod de preparare: Puneti friptura intr-o punga mare de […]
Peste picant la gratar
Peste picant la gratar din: crap, somon, ulei, piper, boia de ardei dulce, oregano, sare, ulei, dovlecei, rosii cherry, broccoli, ceapa, morcovi, ulei extravirgin de masline, miere, ierburi aromatice. Ingrediente: cate 2 bucati crap si somon proaspat 5-6 linguri ulei piper negru piper alb boia de ardei dulce oregano sare 1 lingurita ulei pentru uns […]
Pui la gratar cu mazare
Pui la gratar cu mazare din: piept de pui, sare, piper, cimbru, patrunjel, unt, mazare, salata verde, ulei, zeama de la o lamaie, busuioc, branza feta, ardei iute, miere. Ingrediente: 500 g piept de pui sare piper cimbru patrunjel 50 g unt 400 g mazare o salata verde 1-2 fire ceapa verde 2-3 linguri ulei […]
Legume la grătar cu salată
Legume la grătar cu salată din: amestec de ciuperci, morcovi, rosii, dovlecei, castraveti, usturoi, miere, sos de soia, ulei de masline, marar, lamaie, sare, piper, smantana, oregano. Ingrediente: 600 g amestec de ciuperci 600 g morcovi 4 rosii mari doi dovlecei doi castraveti verzi 4 catei de usturoi o lingura cu miere sos de soia […]
Peste la gratar cu sos de mango
Peste la gratar cu sos de mango din: rosii, mango, lamaie verde, creveti decorticati, ceapa rosie, usturoi, ceapa alba, ardei capia, cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 rosioare doua bucati mango o lamaie verde 20 g creveti decorticati o ceapa rosie 6 catei de usturoi o ceapa alba un ardei capia doua lamai 4 crengute […]
Salau la gratar
Salau la gratar din: salau, ulei, marar, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 4 bucati salau ulei marar sare piper o lamaie Mod de preparare: Peştele se eviscerează, se spală, se filetează, după care se spală din nou cu apă rece şi se usucă pe şervete de hârtie de bucătărie. Se încinge bine grătarul şi se […]
Retete delicioase: Creveţi la grătar
O reteta de creveti la gratar cu sos de fenicul si mere din: crevetu, ulei de masline, sare, piper negru, seminte de fenicul, suc de lamaie, suc de mere, fenicul, usturoi, ulei de masline extravirgin si cateva fire de chives proaspete. Ingrediente: 600 g creveţi cruzi, fără cap 1 lingură ulei de măsline sare şi […]
Retete delicioase: Mistret la gratar
O reteta delicioasa de mistret cu visine confiate, rozmarin, usturoi, sare, ulei de masline, piper, vin rosu, supa de vita, amidon de porumb si stafide. Ingrediente: o lingură rozmarin 1 căţel de usturoi 1/2 linguriţă sare o linguriţă ulei de măsline 450 g muşchi de mistreţ dezosat piper proaspăt măcinat 50 ml vin roşu 1/2 […]
Reteta zilei: Piept de pui la gratar marinat in sos picant
Piept de pui la gratar marinat in sos picant din: ulei de masline, usturoi, miere, chimen, ardei iute, sare, piper, piept de pui. Ingrediente: 3 linguri de ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobit 1 lingura de miere 1/4 lingurita chimen 2 ardei iuti in sos adobo, tocat un varf de cutit sare […]
Somon la gratar cu salata
Somon la gratar cu salata din: file de somon, ulei de masline, miere, otet balsamic, suc de portocale, sare de mare, piper verde, amestec de salata. Ingrediente: 300 g file de somon 1 lingura ulei de masline 2 linguri de miere 1 lingura de otet balsamic 2 lingurite de suc de portocale sare de mare […]
Carne tocata pe gratar
Carne tocata pe gratar din: carne tocata, branza feta, rosie, ou, ceapa, usturoi, cimbru, boia, sare, piper, anason, carambola, ulei de masline si pesmet. Ingrediente: 1 kg carne tocata 50 g branza feta 1 rosie 1 ou 3 cepe 3 catei de usturoi 1 lingurita cimbru uscat boia de ardei dulce sare piper 1/2 lingurita anason […]
Piept de pui la gratar cu iaurt si condimente
Piept de pui la gratar cu iaurt si condimente din: file de piept de pui, iaurt, cimbrisor, arpagic, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 600 g file de piept de pui 200 ml iaurt natur cimbrisor proaspat busuioc proaspat arpagic sare piper alb ulei de masline Mod de preparare: Tai pieptul de pui în […]
Reteta zilei: Pui aromat la gratar
Pui aromat la gratar din: suc de lamaie, otet de mere, sirop de artar, sare, usturoi, ulei de nuca de cocos, boia, chimen, chili, pui. Ingrediente: sucul de la 2 lamai 2 linguri de oțet de mere 1 lingura de sirop de arțar 2 lingurite de sare 4 catei de usturoi , zdrobit 1 […]
Cotlete la gratar cu ceapa rosie, dovlecel si gogosari
Cotlete la gratar cu ceapa rosie, dovlecel si gogosari din: cotlet, rozmarin, unt, sare, piper, sos de rosii, ceapa rosie, dovlecel, ulei de masline, vanata, gogosari. Ingrediente: 4 bucati cotlet rozmarin unt topit sare piper alb sos de roşii 1 ceapă roşie 1 dovlecel 2-3 linguri ulei de măsline 1 vânătă coaptă ardei roşii sau […]
Sos delicios pentru gratar
Sos delicios pentru gratar din: ardei gras, ceapa, usturoi, bulion, miere, mustar, ketchup, vin rosu, supa din concetrat de pui, ulei, sare, piper. Ingrediente: un ardei gras o ceapa mica un catel usturoi 100 g bulion 3 linguri miere o lingurita mustar fin o lingura ketchup 100 ml vin rosu 250 ml supa din concentrat […]
Reteta zilei: Friptura de porc la gratar cu sos pesto si sote de ceapa rosie
Friptura de porc la gratar cu sos pesto si sote de ceapa rosie din: friptura de porc, ulei de masline, otet balsamic, mustar de dijon, nuci, rozmarin, sare, piper, usturoi, sote de ceapa rosie, sos pesto. Ingrediente: 1 bucata friptura de porc 2 linguri ulei de măsline 2 linguri otet balsamic 1 lingura mustar […]
Reteta zilei: Cotlete de porc la gratar cu salata
Cotlete de porc la gratar cu salata din: cotlete de porc, salata, ulei de arahide, sos de soia, otet de orez, fulgi de chili, piure de ghimbir, piure de usturoi si mustar. Ingrediente: 4-6 cotlete de porc salata (dupa preferinta) Ingrediente Marinata: 1/4 ceasca ulei de arahide 1/4 ceasca sos de soia 1/4 ceasca […]
Escalop de porc la gratar, in sos marinat
Escalop de porc la gratar, in sos marinat din: carne de porc, ardei gras, usturoi, suc de lamaie, rosii, coriandru verde, otet de vin rosu, sos chili, sare, piper macinat, ulei de masline. Ingrediente: 8 felii mici de carne de porc (80 g fiecare) 1 ardei gras rosu 2 catei de usturoi 4 linguri suc […]
Reteta zilei: Cotlete de porc la gratar in crusta de ierburi aromate
Cotlete de porc la gratar in crusta de ierburi aromate din: ulei de masline, usturoi, patrunjel, frunze de salvie, rozmarin, sare, fulgi de ardei, piper, cotlete de porc. Ingrediente: ¼ cana ulei de masline 10 catei de usturoi, tocati ¼ ceasca patrunjel tocat 1 lingura frunze de salvie tocate ¾ lingurita cimbru tocat ¾ […]
Coaste marinate de porc la grătar
Coaste marinate de porc la grătar din: coaste de porc, sos de soia, miere, usturoi, ceapa, boia iute, sos de gratar. Ingrediente: un kg coaste de porc 200 ml sos de soia 3 linguri miere 2 catei de usturoi o ceapa o lingura boia iute 3 linguri sos de gratar Mod de preparare: Cu […]
Cotlete la gratar
Cotlete la gratar din: cotlete, ulei, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 6 cotlete 1 lingura cu ulei sare piper usturoi Mod de preparare: Spălaţi cotletele, le ştergeţi cu prosop curat, le bateţi uşor ocolind osul. Săraţi, pperaţi şi ungeţi cu ulei, le frigeţi pe grătar, întorcându-le des. Dacă le faceţi la cuptor aşezaţi sub cotlete […]
Homari la grătar
Dacă folosiţi homari vii, în ciuda „cutumei” de a-i arunca în apă clocotită, apelaţi la o metodă mult mai umană de a-i omorî – băgaţi-i în congelator până îngheaţă complet şi abia apoi preparaţi-i (decongelaţi). Alegeţi homari cu greutatea de 750 g – 1 kg. Puneţi la fiert cca 1 l apă. Când clocoteşte, puneţi […]
Branza la gratar in sos
Branza la gratar in sos din: sfecla rosie, otet de vin, sare, piper, ulei de masline, apa, zahar brun, branza camembert, apa, zahar brun, salata verde, verdeata asortata, seminte de pin. Ingrediente: 250 g sfecla rosie fiarta 2 linguri otet de vin alb sare piper 4 linguri ulei de masline 1 lingurita apa 1 praf […]