15 Salate usoare pentru vara

Printeaza

Salate usoare pentru vara:

Salata cu peste afumat si maioneza de telina

Salata cu peste afumat si maioneza de telina

Salata cu peste afumat si maioneza de telina din: castraveciori acri, gogoşar acru, morcovi, cartofi, rădăcină păstârnac, şprot afumat sau macrou, ţelină. Ingrediente: 2 castraveciori acri 1 gogoşar acru 2 morcovi mărişori (pot fi şi fierţi) 2 cartofi mari (fierţi) 1 rădăcină păstârnac 300 g şprot afumat sau macrou 1 bucată ţelină mică (fiartă) Mod de preparare: Cartofii, ţelina şi, dacă e […]

Salata_de_sfecla_rosie_cu_usturoi

Salata de sfecla rosie cu usturoi

Salata de sfecla rosie cu usturoi din: sfecle mărişoare, usturoi, ulei, sare, otet. Ingrediente: 2 sfecle mărişoare 4 căţei de usturoi ulei sare puţin oţet   Mod de preparare: Fierbi sfecla, iar după ce se răceşte o dai prin râzătoare. Tai ustu­roiul mărunt şi îl amesteci cu sfecla. Potriveşti salata de ulei, sare şi oţet Salata de […]

Salata_de_paste_cu_rosii_cherry_si_bacon_03

Reteta zilei: Salata de paste cu rosii cherry si bacon

Salata de paste cu rosii cherry si bacon din: paste, rosii cherry, bacon, dressing de avocado, parmezan. Poate te intereseaza si: Salata de rucola cu jambon si solzi de parmezan Salata de legume rumenite cu feta si rodie Salata de rucola cu pui si branza feta Ingrediente:  2 cesti de paste 2 cani rosii cherry […]

Salata_de_homari_cu_ridichi_si_porumb

Salata de homari cu ridichi si porumb

Salata de homari cu ridichi si porumb din: homari, salate romane, ridichi, porumb din conserva, ceapa, ceapa de tuns, ulei de masline, otet din vin rosu, sare, piper. Ingrediente: 2 homari de 800-900 g, fierti 2 salate romane (se foloseste doar mijlocul) 1 legatura de ridichi 150 g de porumb din conserva 2 cepe mici 1 lingura de ceapa de tuns, taiata fin […]

Salata_italiana_de_calcan_cu_rucola_si_capere

Salata italiana de calcan cu rucola si capere

Salata italiana de calcan cu rucola si capere din: calcan (proaspat sau congelat), salata rucola, rosii cherry, oua, pliculet de supa de peste cu vin si mirodenii, masline verzi, capere, castraveciori acri, lamaie, ulei de masline, vin alb sec, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati de calcan (proaspat sau congelat) 200 g de salata rucola, gata preparata 250 g rosii cherry 2 oua 1 pliculet de supa de […]

Salata_Cezar_cu_ansoa_si_parmezan

Salata Cezar cu ansoa si parmezan

Salata Cezar cu ansoa si parmezan din: salate romane, fileuri de anşoa, oua, parmezan, usturoi, suc de lamaie, sos Worcestershire, muştar gastronomic, ulei de măsline, sare, piper, pâine uscată sau rondele dintr-o baghetă, ulei de măsline. Ingrediente: 2 salate romane 8 fileuri de anşoa 2 ouă şi 2 gălbenuşuri 50 g de parmezan ras 2 căţei de usturoi 1 lingură de suc […]

Salata_de_rucola_cu_jambon_si_solzi_de_parmezan

Salata de rucola cu jambon si solzi de parmezan

Salata de rucola cu jambon si solzi de parmezan din: frunze de rucola, jambon spaniol, seminte de pin, ulei de masline, otet din vin, sare, piper, parmezan ras foarte fin, faina. Ingrediente: frunze de rucola 12 felii subtiri de jambon spaniol 1 lingura de seminte de pin 2 linguri de ulei de masline 1 lingura de otet din vin sare piper Pentru pesmetii in […]

Salata_cu_fasole_verde_ardei_si_ansoa

Salata cu fasole verde, ardei si ansoa

Salata cu fasole verde, ardei si ansoa din: salate diferite, fasole verde extrafina, ardei galben, ardei verde, rosii, ceapa verde, ansoa in ulei, masline, ceapa de tuns, otet de Xeres (otet de vin rosu), ulei de masline, sare. Ingrediente 2 salate diferite (se foloseste doar mijlocul) 250 g de fasole verde extrafina 1/2 de ardei galben 1/2 de ardei verde 4 rosii (300 g) 6 bulbi […]

Salata_de_anghinare_cu_morcov_si_portocala

Salata de anghinare cu morcov si portocala

Salata de anghinare cu morcov si portocala din: fetică (salata mielului), portocale, anghinare mici violete, lămâie, ulei de măsline, sare, piper. Ingrediente: 250 g de fetică (salata mielului) 3 portocale 250 g de morcovi 4 anghinare mici, violete 1 lămâie 100 ml de ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Spălaţi şi zvântaţi fetica. Curăţaţi morcovii şi daţi-i pe râzătoare. Curăţaţi două […]

Salata_orientala_cu_chefal_si_cuscus

Salata orientala cu chefal si cuscus

Salata orientala cu chefal si cuscus din: fileuri de chefal, ardei roşii, năut, cuşcuş prefiert, stafide, ulei de măsline, pătrunjel sau coriandru, ras-ei-hanout, sare, piper, harissa, lamaie. Ingrediente: 8 fileuri de chefal 3 ardei roşii 1 con­servă de năut (350 g) 250 g de cuşcuş prefiert 40 g de stafide 8 linguri de ulei de măsline 1 legătură de pătrunjel sau de coriandru ras-ei-hanout […]

Salata_de_calcan_cu_sparanghel_si_alune

Salata de calcan cu sparanghel si alune

Salata de calcan cu sparanghel si alune din: calcan, sparanghel verde, salata variata, lamaie, morcov, ceapa, telina, verdeata aromata (cimbrisor, patrunjel), alune, ulei de masline, hasmatuchi, coacaze rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 bucata de calcan de 800 g 1 legatura de sparanghel verde 100 g de salata variata 1 lamaie 1 morcov 1 ceapa 1 coada de telina 1 legatura de verdeata aromata (cimbrisor, patrunjel) 10 alune 5 […]

Salata_cu_ramstec_cartofi_si_sos_tartar

Salata cu ramstec, cartofi si sos tartar

Salata cu ramstec, cartofi si sos tartar din: ramstec, salată verde (diferite tipuri, amestecate), cartofi, oua, mustar, ulei, capere, castraveciori acri, haşme, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 300 g de ramstec 300 g de salată verde (diferite tipuri, amestecate) 6 cartofi cu miez tare 4 gălbenuşuri foarte proas­pete Pentru sosul tartar: 1 lingură de muştar 100 ml de ulei […]

Salata_de_paste_cu_rosii_cherry_si_maghiran

Salata de paste cu rosii cherry si maghiran

Salata de paste cu rosii cherry si maghiran din:paste (penne sau orice alte paste scurte), roşii cherry, mozzarella, fileuri de anşoa în ulei, măsline mici, capere, usturoi, ulei de masline, maghiran, busuioc, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 500 g de paste (penne sau orice alte paste scurte) 500 g de roşii cherry, coapte şi tari 200 g de mozzarella 8 fileuri […]

Salata_de_somon_cu_sparanghel_si_mustar

Salata de somon cu sparanghel si mustar

Salata de somon cu sparanghel si mustar din: salate verzi, file de somon afumat, muguri de sparanghel verde, ulei de arahide, muştar dulce, oţet din vin vechi, sare, piper. Ingrediente: 250 g de variate salate verzi 200 g de file de somon afumat 500 g de muguri de sparanghel verde 3 linguri de ulei de arahide o lingură de muştar […]

Salata_de_cartofi_cu_bacon_si_ceapa_rosie

Salata de cartofi cu bacon si ceapa rosie

Salata de cartofi cu bacon si ceapa rosie din: cartofi noi, bacon neafumat, ceapă roşie, castraveţi muraţi, ouă, verdeaţă, sare, piper. Ingrediente: 4-5 cartofi noi mari 200 g bacon neafumat 1 ceapă roşie 2-3 castraveţi muraţi 2 ouă verdeaţă, după gust sare piper Preparare: Cartofii se pun la fiert în coajă şi, între timp, baconul se taie mărunt şi se rumeneşte fără […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.