Coaste de miel, legume la gratar si sos pesto din: orez, coaste de miel, vanata, dovlecei, ceapa, rucola, sos pesto. Ingrediente: 3 ceşti de orez parfumat Thai 650 g de coaste de miel (într-o singură bucată) 1 vanătă 2 dovlecei 1 ceapă roşie 10 g de rucola 50 ml de sos pesto Mod de preparare: […]
Friptura de miel cu prune
Friptura de miel cu prune din: pulpa de miel, cimbru, usturoi, ulei, sare, piper, prune, rosii, vin alb, ulei, rozmarin. Ingrediente: o pulpă miel 2 crenguţe cimbru uscat 6 căţei usturoi o lingură ulei sare piper Pentru copt: 12-14 prune 10 roşii mici un litru vin alb o lingură ulei puţin rozmarin Mod de […]
Reteta zilei: Paste cu carne de miel, ciuperci si parmezan
Paste cu carne de miel, ciuperci si parmezan din: ulei de masline, miel, ciuperci, ceapa, usturoi, scortisoara, piper cayenne, cuisoare, oregano, vin rosu, rosii, sos de rosii, paste, supa de pui, parmezan. Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 1 kg carne tocata de miel 1 cană ciuperci cuburi 1 cană de ceapă cuburi 3 […]
Friptura de miel cu vin
Friptura de miel cu vin din: carne de miel, ardei, ceapa, rosii, fenicul, telina, sare, piper, ulei, rozmarin, vin alb. Ingrediente: 3 cepe 2 ardei graşi roşii 1 fenicul 1 fir de ţelină 1 kg carne de miel fără spinare, cu coastă tăiată în două de circa 800 g sare piper 1 ceaşcă ulei rozmarin […]
Bors de miel
Bors de miel Ingrediente: 700—800 g carne de miel 1 1 apă 2 ceşti borş 1 morcov 1 pătrunjel 1 păstîrnac 2 cepe 24 g orez sare leuştean mărar pătrunjel 2 gălbenuşuri 2 linguri smîntină Mod de preparare: Pentru borş alegem capul, pieptul şi coastele mielului. Curăţăm carnea de pieliţe şi o spălăm. Curăţăm bine […]
Drob de miel in prapur
Drob de miel in prapur Ingrediente: 1 kg maruntaie de miel 500 g ficat de miel un prapur 150 g ceapa 4 oua 100 g faina 150 g untura verdeata piper sare Mod de preparare: Maruntaiele se oparesc, se spala si se pun la fiert cu apa si sare. Cind au fiert, se lasa […]
Sote de cartofi noi cu antricoate de miel la cuptor
Sote de cartofi noi cu antricoate de miel la cuptor Ingrediente: 10 antricoate de mil sau 6 de berbecut 1 kg de cartofi noi marunti 2-3 rosii roşii (sau 250 ml suc) 1 ardei gras 2 cepe mijlocii sare piper ulei 4 căţei de usturoi frunze de mentă proaspătă busuioc verde 100 ml vin alb […]
Ciorba din cap si maruntaie de miel
Ciorba din cap si maruntaie de miel din: cap, maruntaie de miel, morcov, patrunjel, ceapa, orez, bors, otet, galbenus, smantana, sare, tarhon, leustean. Ingrediente: cap si maruntaie de miel morcov si patrunjel cca 250 g, o ceapa de marime mijlocie o lingura orez bors zeama sau sare de lamaie sau otet un galbenus 100 ml […]
Miel fript cu cartofi si rozmarin
Miel fript cu cartofi si rozmarin din: pulpa de miel, piept de porc, cartofi, usturoi, rozmarin, foi de dafin, vin alb, untura, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de miel 100 g piept de porc împănat 1 kg cartofi usturoi rozmarin câteva foi de dafin 1 pahar mic de vin alb sec […]
Pita cu miel si salata de vinete
Pita cu miel si salata de vinete din: citlete de miel, ulei de masline, dukkah, sare, piper, vinete, naut, branza, patrunjel, ardei, ceapa, otet, pita, iaurt. Ingrediente: 8 cotlete de miel tăiate gros ulei de măsline 2 linguri cu condiment dukkah sare de mare şi piper negru Pentru salata: 1 vânătă, feliată ulei de măsline […]
Reteta Drob de miel cu verdeata
Reteta Drob de miel cu verdeata Ingrediente: inima, ficatul si plaminii de la un miel o ceapa 1 morcov o radacina de patrunjel 3-4 oua 4 legaturi cu ceapa verde marar verde patrunjel verde 1 prapur 1 felie piine sare piper ulei Mod de preparare: Se pune apa cu un praf de sare sa […]
Friptura de miel cu sos si paste
Friptura de miel cu sos si paste din: carne de miel, ceapa, oua, lamaie, untura, piper, sare, faina, apa. Ingrediente: 1 kg carne de miel (pulpă sau piept) 2 cepe 3 ouă 1 lămâie 100 g untură piper boabe sare 1 lingură făină apa Mod de preparare: Tai carnea felii, o pui într-o cratiţă […]
Miel umplut
Miel umplut Ingrediente: 1 piept întreg de miel care se va pregăti pentru umplut măruntaiele de la un miel 1 lingură untură în care se călesc 3 legături de ceapă verde şi 3 legături de usturoi verde 3 ouă fierte tari tăiate mărunt 3 ouă crude 100 g came (miel, viţel sau porc) 100 g […]
Placinta de miel
Placinta de miel Ingrediente: măruntaiele de la un miel, spălate şi ţinute în apă rece o oră 1 ceapă sare piper 4 ouă frunze de pătrunjel 2 cepe verzi 1 prapor Mod de preparare: Fierbi măruntaiele în apă puţin sărată. Le răceşti, le toci cu satârul sau le dai prin maşina de tocat carne, […]
Frigarui de miel cu legume
Frigarui de miel cu legume Ingrediente: 1/2 kg carne (pulpă) de miel o bucată mică de şuncă afumată 1 ardei 1 ceapă usturoi condimente sare Mod de preparare: Tai camea şi şunca în bucăţi potrivite. Legumele le cureţi şi le tai în felii ceva mai mari. Condimentezi şi sărezi camea de miel după gust […]
Bune retetele astea cu carne de miel