15 Delicii racoroase

Printeaza

Delicii racoroase:

Tortulet_de_inghetata

Reteta zilei: Tortuleţ de ingheţată

O reteta de tortulet de inghetata din: foi de prajitura de cacao, zahar pudra, oua, rodii, seirop de lamaie si esenta de vanilie. Ingrediente: 100 gr foi de prăjitură de cacao 200 gr zahăr pudră 4 ouă 300 gr rodii 50 ml sirop de lămâie 1 sticlută cu esenţă de vanilie     Mod de […]

Ingheţată cu biscuiţi

Ingrediente : 5 ouă 250 g zahăr 3 linguri făină 6 linguri pline cu vârf de nucă măcinată 300 ml lapte 500 ml frişcă lichidă 2 plicuri zahăr vanilat 1 linguriţă nes 1 lingură cacao 100 g biscuiţi nisipoşi simpli 100 g biscuiţi nisipoşi cu cacao 50 g ciocolată   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile […]

Ingheţată de mere

Ingrediente: 1 kg mere 1 lingură zeamă de lămâie 100 g zahăr   Mod de preparare: Speli merele, le cureţi de coajă, le stropeşti cu zea­ma de lămâie, adaugi zahărul şi amesteci până se omogenizează. Pui piureul obţinut într-un vas şi îl dai la congelator pentru 4-5 ore. Când e gata scoţi globuleţe cu lingura […]

Ingheţată cu ciocolată şi fructe

Ingrediente: 140 g ciocolată de menaj cu cacao 6 gălbenuşuri 200 g miez de nucă 20 g unt 150 g zahăr obişnuit 400 ml + 2 linguri frişcă lichidă 1 lingură lapte 140 g zahăr pudră 2 linguri lichior de fructe 1/2 lingură ulei 1 portocală   Mod de preparare: Cureţi portocala de coajă, apoi […]

Inghetata de fragute si cappucino

  Ingrediente: 12 oua 24 linguri zahar 1 l frisca 300 g fragute 2 plicuri cappucino   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu 12 ling. zahar. Adaugi fragutele pasate (opresti cateva pentru decor), apoi incorporezi albusurile cu 1/2 l frişcă bătută, torni compoziţia într-un vas şi o dai la congelator. Pregăteşti şi cealaltă compoziţie […]

Inghetata de piersici

Ingrediente:  600 g pier­sici 150 ml vin dulce 100 g zahăr pudră 300 ml apă 350 g zahăr obişnuit zeama de la 3 lămâi   Mod de preparare: Cureţi pier­sicile de coajă, le tai felii subţiri, le presari cu zahăr pudră, le stropeşti cu vin şi le laşi deo­parte. După 3-4 ore scurgi zea­ma pe […]

Mere prajite cu inghetata

Ingrediente : 4 mere acrisoare (600 g) 30 g unt 6 linguri sirop de fructe  4 globuri inghetata (de vanilie sau de nuci) Mod de preparare: Se spala merele, se curata de coaja, se scobesc intregi cu o lingurita sau un cutit ascutit si se indeparteaza semintele si partea lemnoasa. Se taie rondele si se […]

Inghetata cu branza de vaci si zmeura

  Ingrediente: 20 g unt 60 g zahar 250 g zmeura 60 g fulgi de ovaz 250 g branza de vaci proaspata si smantanoasa sucul de la o lamaie o cutie de inghetata de zmeura sau vanilie Mod de preparare: Se pun intr-o tigaie untul, zaharul si fulgii de ovaz, pe foc mic. Se amesteca […]

Ingheţată de fragi

  Ingrediente: 250 g fragi 300 g zahăr pudră 750 ml lapte rece 1 lingură zeamă de lămâie   Mod de preparare: Speli fragii, opreşti câţiva pentru decor, pe restul îi treci prin sită şi adaugi pe rând în piureul obţinut zahărul pudră, laptele şi zeama de lămâie. Amesteci com­poziţia, o torni în cupe şi […]

Inghetata de capsuni fara lactate sau oua

  Ingrediente: 1 cana capsuni 3 lg ulei de cocos 1 cana lapte de nuci 1/2 cana miere sau dupa gust 1/2 fiola de esenta vanilie 1 cana de nuci diverse, caju, migdale, nuci, orice Mod de preparare: Laptele se face din 2 cani de apa plus 1 cana de nuci diverse, caju, migdale, nuci, […]

Tort de inghetata cu caise

Ingrediente blat: 2 cani migdale crude macinate, inmuiate cateva ore sau neinmuiate 2 Lg miere sau dupa gust 2 Lg cafea cereale 2 curmale (opt.) 2-3 picaturi esenta vanilie apa    Ingrediente umplutura: 2 cani caise,miere dupa gust ,cateva picaturi esenta vanilie si rom,5 Lg nuca de cocos sau apa gustati si mai adaugati dupa […]

Inghetata de portocale

  Ingrediente: 200 g zahăr bucăţi l/2pahar lapte 2 portocale 1/2 lămîie 1 1 apa   Mod de preparare: Frecăm bucăţile de zahăr pe coaja por­tocalelor pînă se îngălbenesc, îmbibîndu-se de aroma fructelor. Turnăm apă în cratiţă şi o aşezăm pe colţul maşinii, punem zahărul şi ameste­căm cu o lingură de metal pînă se to­peşte. […]

Inghetata de banane

Ingrediente: 2 banane 1 ligurita seminte mac 1 lingura migdale, muiate si zdrobite 1 cana lapte de migdale Mod de preparare: Bananele se decojes si se ingheata, apoi se taie bucati si se pun in robot cu semintele de mac si migdalele zdrobite la care adaugam laptele de migdale ,optional se poate pune o lingurita […]

Inghetata de lamaie

  Ingrediente: 2 pahare lapte 1/2 zeama lămîie şi coaja de la o lămîie 5 linguri (pline) zahăr tos 1/2 pa­har apă   Mod de preparare: Punem laptele la fiert şi cînd începe să fiarbă, adăugăm zahărul şi coaja rasă de lămîie amestecăm pînă se topeşte tot zahărul. Punem laptele să se răcorească în casă, […]

Inghetata napolitana

  Ingrediente: 5 gălbenuşuri 125 g zahăr 1l lapte 1/2 baton vanilie 125 g fructe zaharate limbi de pisică sos dulce sau sos cald de cio­colată   Mod de preparare: Punem într-un vas gălbenuşurile şi za­hărul pisat. Amestecăm bine totul ca o spumă. Fierbem laptele cu vanilie. Tur­năm laptele fierbinte în gălbenuşuri, cîte puţin, şi […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.