10 Prajituri gustoase pentru Masa de Craciun

Printeaza

Prajituri gustoase pentru Masa de Craciun:

Prajitura_zapada_stralucitoare

Prajitura zapada stralucitoare

Prajitura zapada stralucitoare din: oua, zahar, faina, suc de portocale, cacao, ness, praf de copt, suc de fructe, compot, lapte, zahar, budinca, margarina, zeama de lamaie, frisca, crema de ciocolata. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 250 g zahăr 250 g făină 6 linguri suc de portocale acidulat 1 lingură cu vârf cacao 1 pliculeţ de […]

Prajitura_de_casa_cu_gem_de_capsuni_04

Reteta zilei: Prajitura de casa cu gem de capsuni

Prajitura de casa cu gem de capsuni din: unt, faina, ovaz, zahar, gem de capsuni. Ingrediente:  1½ ceasca unt 2 cani faina 1 cană de ovăz 2 cani de zahar 2 cesti gem de capsuni Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 170C. Ungeti o tava cu ulei. Într-un blender procesati 1 ceasca de unt, 1⅔ […]

Cremsnit_scotian

Cremsnit scotian

Cremsnit scotian din: faina, margaria, zahar, oua, praf de copt, smantana, lapte, margarina, esenta de vanilie. Ingrediente: Pentru foi: 300 g făină 100 g margarină 50 g zahăr pudră 1 ou 1 plic praf de copt 60 g smântână 2 linguri lapte Pentru cremă: 1 l lapte 250 g zahăr 3 ouă 10 linguri făină […]

Chec_cu_nuca_de_cocos

Chec cu nuca de cocos

Chec cu nuca de cocos din: zahar, apa, oua, sare, ulei, faina, cacao, nuca de cocos. Ingrediente: 250 g zahăr 5 linguri apă 4 ouă 1 praf de sare 5 linguri de ulei 200 g făină 1 lingură cacao (15 g) zahăr vanilat nucă de cocos   Mod de preparare: Albuşurile, separate de gălbenuşuri, le […]

Tarte_cu_capsuni_si_aluat_de_migdale_05

Reteta zilei: Tarte cu capsuni si aluat de migdale

Tarte cu capsuni si aluat de migdale din: curmale, migdale, lapte de cocos, zmeura, capsuni. Ingrediente:  12-14 curmale ¼ ceasca migdale 1 cutie lapte de cocos ¼ ceasca zmeura ¼ cană de căpșuni, felii Mod de preparare: Pregatiti ingredientele. Într-un blender adaugati curmalele și migdale si procesati. Pastrati deoparte. In 2 tavi mici adaugati hartie […]

Reteta amandina

Reteta amandina

Reteta amandina din: oua, apa, faina, zahar, cacao, sare, unt, cafea, ciocolata. Ingrediente: Pentru blat: 7 ouă 5 linguri apă 12 linguri făină 12 linguri zahăr 2 linguri cacao 1 vârf linguriţă sare Pentru cremă: 1 cană zahăr 3 ouă 7 linguri cacao 200 g unt 7 linguri zahăr Pentru sirop: 200 ml cafea (fiartă) […]

Reteta salam de biscuiti

Reteta salam de biscuiti

Reteta salam de biscuiti din: biscuiti, unt sau margarina, nuci, rahat, zahar, cacao, esenta de rom. Ingrediente: 1/2 kg biscuiţi simpli 200 g unt sau margarină 10 nuci rahat 12 linguri zahăr 2 linguri cacao esenţă de rom   Mod de preparare: Dai biscuiţii prin maşina de tocat. Impărţi ingredientele în 2 părţi egale. Pentru partea […]

Prajitura_cu_struguri_si_rodii

Prajitura cu struguri si rodii

Prajitura cu struguri si rodii din: ouă, zahăr, făină, sare, frişcă, brânză de vaci, gelatină, struguri roşii, suc de rodii, zahăr pudră, o linguriţă cu scorţişoară, mentă verde, migdale, sos de zmeură, sos de mentă. Ingrediente: 4 ouă 120 g zahăr 120 g făină sare 300 ml frişcă 600 g brânză de vaci 10 g gelatină […]

Chec_cu_scortisoara_si_cacao

Chec cu scortisoara si cacao

Chec cu scortisoara si cacao din: oua, faina, apa, zahar tos, scortisoara, sare, cacao, praf de copt, coaja de lamaie. Ingrediente: 4 ouă o cană cu făină două linguri de apă călduţă o ceaşcă cu zahăr tos scorţişoară un praf de sare 100 g cacao un praf de copt coajă rasă de lămâie   Mod […]

Rulada_cu_gem

Rulada cu gem

Rulada cu gem din: oua, zahar, faina, ulei, gem sau dulceaţă de prune, ciocolata. Ingrediente: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri făină 1 lingură ulei 3 pliculeţe zahăr vanilat 1 borcan gem sau dulceaţă de prune 2 cuburi ciocolată de menaj   Mod de preparare: Pentru blat, baţi albuşurile spumă, iar separat freci gălbenuşurile cu […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.