Prajitura zapada stralucitoare din: oua, zahar, faina, suc de portocale, cacao, ness, praf de copt, suc de fructe, compot, lapte, zahar, budinca, margarina, zeama de lamaie, frisca, crema de ciocolata. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 250 g zahăr 250 g făină 6 linguri suc de portocale acidulat 1 lingură cu vârf cacao 1 pliculeţ de […]
Reteta zilei: Prajitura de casa cu gem de capsuni
Prajitura de casa cu gem de capsuni din: unt, faina, ovaz, zahar, gem de capsuni. Ingrediente: 1½ ceasca unt 2 cani faina 1 cană de ovăz 2 cani de zahar 2 cesti gem de capsuni Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 170C. Ungeti o tava cu ulei. Într-un blender procesati 1 ceasca de unt, 1⅔ […]
Cremsnit scotian
Cremsnit scotian din: faina, margaria, zahar, oua, praf de copt, smantana, lapte, margarina, esenta de vanilie. Ingrediente: Pentru foi: 300 g făină 100 g margarină 50 g zahăr pudră 1 ou 1 plic praf de copt 60 g smântână 2 linguri lapte Pentru cremă: 1 l lapte 250 g zahăr 3 ouă 10 linguri făină […]
Chec cu nuca de cocos
Chec cu nuca de cocos din: zahar, apa, oua, sare, ulei, faina, cacao, nuca de cocos. Ingrediente: 250 g zahăr 5 linguri apă 4 ouă 1 praf de sare 5 linguri de ulei 200 g făină 1 lingură cacao (15 g) zahăr vanilat nucă de cocos Mod de preparare: Albuşurile, separate de gălbenuşuri, le […]
Reteta zilei: Tarte cu capsuni si aluat de migdale
Tarte cu capsuni si aluat de migdale din: curmale, migdale, lapte de cocos, zmeura, capsuni. Ingrediente: 12-14 curmale ¼ ceasca migdale 1 cutie lapte de cocos ¼ ceasca zmeura ¼ cană de căpșuni, felii Mod de preparare: Pregatiti ingredientele. Într-un blender adaugati curmalele și migdale si procesati. Pastrati deoparte. In 2 tavi mici adaugati hartie […]
Reteta amandina
Reteta amandina din: oua, apa, faina, zahar, cacao, sare, unt, cafea, ciocolata. Ingrediente: Pentru blat: 7 ouă 5 linguri apă 12 linguri făină 12 linguri zahăr 2 linguri cacao 1 vârf linguriţă sare Pentru cremă: 1 cană zahăr 3 ouă 7 linguri cacao 200 g unt 7 linguri zahăr Pentru sirop: 200 ml cafea (fiartă) […]
Reteta salam de biscuiti
Reteta salam de biscuiti din: biscuiti, unt sau margarina, nuci, rahat, zahar, cacao, esenta de rom. Ingrediente: 1/2 kg biscuiţi simpli 200 g unt sau margarină 10 nuci rahat 12 linguri zahăr 2 linguri cacao esenţă de rom Mod de preparare: Dai biscuiţii prin maşina de tocat. Impărţi ingredientele în 2 părţi egale. Pentru partea […]
Prajitura cu struguri si rodii
Prajitura cu struguri si rodii din: ouă, zahăr, făină, sare, frişcă, brânză de vaci, gelatină, struguri roşii, suc de rodii, zahăr pudră, o linguriţă cu scorţişoară, mentă verde, migdale, sos de zmeură, sos de mentă. Ingrediente: 4 ouă 120 g zahăr 120 g făină sare 300 ml frişcă 600 g brânză de vaci 10 g gelatină […]
Chec cu scortisoara si cacao
Chec cu scortisoara si cacao din: oua, faina, apa, zahar tos, scortisoara, sare, cacao, praf de copt, coaja de lamaie. Ingrediente: 4 ouă o cană cu făină două linguri de apă călduţă o ceaşcă cu zahăr tos scorţişoară un praf de sare 100 g cacao un praf de copt coajă rasă de lămâie Mod […]
Rulada cu gem
Rulada cu gem din: oua, zahar, faina, ulei, gem sau dulceaţă de prune, ciocolata. Ingrediente: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri făină 1 lingură ulei 3 pliculeţe zahăr vanilat 1 borcan gem sau dulceaţă de prune 2 cuburi ciocolată de menaj Mod de preparare: Pentru blat, baţi albuşurile spumă, iar separat freci gălbenuşurile cu […]