Tocăniţă de legume cu peşte din: peste, rosii, ardei capia, ceapa, usturoi, morcov, cimbru, pasta de tomate, fasole, vin alb, sare, piper, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 800 g peşte 4 roşii doi ardei capia roşii 3 cepe doi căţei de usturoi un morcov un fir de cimbru 50 g pastă de tomate 250 g […]
Păstrăv cu orez picant
Păstrăv cu orez picant Ingrediente: 4 păstrăvi 200 g orez un ardei gras roşu un ardei gras verde un ardei iute 200 g boabe de porumb o jumătate de fir de praz o lingură de capere două lămâi un morcov 50 g stafide pătrunjel sare, piper ulei de floarea-soarelui Preparare: Păstrăvul se curăţă, se eviscerează, […]
Curry de orez cu păstrăv
Curry de orez cu păstrăv Ingrediente: 4 păstrăvi 250 g orez o conservă cu fasole boabe roşie 300 g varză de Bruxelles salată verde două lămâi o linguriţă de praf de curry sare, piper ulei de floarea-soarelui mărar varză Preparare: Orezul se spală în apă rece până când dispare tot amidonul. Se încing două linguri […]
Aperitiv cu peşte
Aperitiv cu peşte Ingrediente: 300 g făină 200 g caşcaval 100 g parmezan două ouă două linguri de lapte dulce 300 g matias somonizat în ulei vinete marinate pesmet sare, piper salată verde un ardei iute ulei de măsline lămâie Preparare: Parmezanul şi caşcavalul se dau pe răzătoarea cu ochiuri mani. Se pun într-un castron […]
Bărcuţe cu peşte şi legume
Bărcuţe cu peşte şi legume Ingrediente: 200 g matias somonizat 300 ml apă 450 g făină 20 g drojdie o lingură de miere doi dovlecei doi ardei graşi 50 g caşcaval măsline verzi roşii cherry salată verde mărar sare, piper ulei de măsline brânză de burduf ouă Preparare: Drojdia se dizolvă într-un castron împreună cu […]
Doradă cu sos de roşii
Doradă cu sos de roşii Ingrediente: 4 dorade mai mici un kilogram de roşii o ceapă mare 4 căţei de usturoi 200 ml ulei de măsline 100 g măsline verzi feliate o legătură de pătrunjel o lămîie sare, piper castraveţi verzi mărar Preparare: Ceapa şi doi căţei de usturoi se curăţă de foi, se spală […]
Pacheţele de şalău pane
Pacheţele de şalău pane Ingrediente: 4 fileuri de şalău 150 g pesmet 100 g făină 4 ouă 250 g spanac două linguri de muştar doi căţei de usturoi 200 ml smântână două felii de pâine tartinabilă sare piper o limetă ulei amidon alimentar Preparare: Spanacul se spală, se toacă măruntse condimentează şi se amestecă […]
Peşte afumat cu sos de hrean
Peşte afumat cu sos de hrean Ingrediente: două pachete de sardine afumate 25 g unt hrean 15 g făină 100 ml smântână 150 ml apă oţet amesteec de salate sare dafin piper boabe 5 boabe de muştar 25 g nucă capere 50 g măsline feliate usturoi tarhon pătrunjel o lămâie ulei Preparare: Apa se omogemizează […]
Saramură de crap cu roşii
Saramură de crap cu roşii Ingrediente: un kilogram de crap 6 roşii o căpăţînă de usturoi doi ardei capia roşii o ceapă albă un ardei iute mai mare o frunză de dafin o lingură de pastă de tomate pătrunjel sare, piper mămăligă smîntînă Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se […]
Rulouri de hering cu ardei
Rulouri de hering cu ardei Ingrediente: un kilogram fileuri de hering doi morcovi o rădăcină de ţelină două cepe 300 ml vin alb 4 ardei capia două frunze de dafin o lămâie 4 roşii capere pătrunjel sare, piper ulei smântână castraveţi muraţi Preparare: Fileurile se spală, se scurg şi se condimentează. Ardeii capia se coc, […]