O reteta simpla si delicioasa de ingheatata de ciocolata Montignac din: ciocolata neagra, fructoza, apa, oua si smantana. Ingrediente: 1 ciocolata neagra 85% cacao 12 lg fructoza 8 lg apa 5 oua 500 g smantana (pentru frisca) Mod de preparare: Se topeste ciocolata cu 5 linguri fructoza si apa. Cand da in […]
Ingheţată cu ananas caramelizat
O reteta de ingheatat cu ananas caramelizat din: ananas, zahar si ingheatata. Ingrediente: 1 ananas 8 linguriţe zahăr 1 cutie de îngheţată Mod de preparare: Cureţi ananasul şi îl tai în bucăţi subţiri. încingi o tigaie de teflon, adaugi o parte dintre bucăţelele de ananas şi le pudrezi cu zahăr. Caramelizezi rapid bucăţelele de […]
Ingheţată de mentă cu frişcă
Se toacă 200 g frunze de mentă; se dau în fiert cu 500 ml smântână dulce. Se ia de pe foc şi se strecoară. Se bat 4 gălbenuşuri cu 50 g zahăr şi se înglobează compoziţia de frişcă, turnând în fir subţire. Se toarnă în oală şi se bate continuu cu telul la foc moale, […]
Ingheţată cu frişcă, nuci si ciocolată
O reteta delicioasa de ingheatata cu frisca, nuci si ciocolata din: smantana, zahar, miez de nuca, ciocolata de menaj sau amaruie si esenta de vanilie. Ingrediente: 1 kg smântână 250 g zahăr 200 g miez de nucă 100 g ciocolată de menaj sau amăruie 1/2 fiolă esenţă de vanilie Mod de preparare: Intr-un vas […]
Ingheţată delicioasă de vanilie
O reteta gustoasa de ingheatata delicioasa de vanilie din: galbenusuri, zahar tos, baton vanilie, lapte, frisca si sos de caramel. Ingrediente: 6 gălbenuşuri 180 g zahăr tos 1 baton vanilie 250 ml lapte 400 ml frişcă lichidă sos de caramel Mod de preparare: Intr-un vas termorezistent de 1,5 – 2 litri, freci gălbenuşurile cu […]
Ingheţată cu foi de napolitană
O reteta de ingheatata cu foi de napolitana din: foi de napolitana, oua, zahar, faina, nuca macinata, lapte, frisca, zahar vanilat, nes, cacao si ciocolata de menaj. Ingrediente: 3 foi de napolitană 5 ouă 250 g zahăr 3 linguri făină 6 linguri nucă măcinată 300 ml lapte 500 ml frişcă lichidă 2 plicuri zahăr vanilat […]
Ingheţată cu alune, căpşune si ciocolată
O reteta de ingheata cu alune, capsune si ciocolata din: capsune, zahar, frisca, ciocolata amaruie, alune nesarate, lamaie, albus si un praf de sare. Ingrediente: 500 g căpşune 300 g zahăr 500 ml frişcă lichidă 100 g ciocolată amăruie 100 g alune nesărate 1/2 lămâie 1 albuş 1 praf de sare Mod de preparare: […]
Ingheţată de căpşune cu ananas
O reteta gustoasa de ingheatata de capsune cu ananas din: zahar, compot de ananas, frisca, capsune, sos de capsuni si lamaie. Ingrediente: 300 g zahăr 1 cutie compot (600 g) de ananas 300 ml frişcă lichidă 150 g căpşune sos de căpşuni 1/2 lămâie Mod de preparare: Cu trei ore înainte de preparare, introduci […]
Ingheţată asortată cu pişcoturi
O reteta delicioasa de ingheata asortata cu piscoturi din: fructe de padure, pepene rosu, pepene galben, rom, zahar pudra, frisca si piscoturi Ingrediente: 400 g fructe de pădure 1 pepene roşu mic 1 pepene galben 2 linguri rom 300 g zahăr pudră 600 ml frişcă lichidă câteva pişcoturi pentru ornat Mod de preparare: Speli […]